La Spitalul Municipal din Mangalia se vor putea face gastroscopii şi colonoscopii

0
1162

spital_mangalia

Spitalul Municipal a scos la concurs posturile de medici pentru specializările Pediatrie – 2 posturi, ATI, Chirurgie, Gastroenterologie, Urologie și Balneo-Fizioterapie – câte un post. Potrivit datelor oficiale, s-au înscris la concurs medici pentru posturile de chirurg şi gastroenterolog.
“Acesta din urmă va fi un mare câștig pentru oraş, întrucât pacienții nu vor mai pleca la Constanţa să facă gastroscopii şi colonoscopii”, au declarat reprezentanţii unităţii medicale.
Posturile neocupate vor fi, din nou, scoase la concurs, întrucât instituţia încă se confruntă cu lipsa cadrelor medicale specializate, mai ales în condiţiile în care investiţiile în dotări şi aparatură medicală au crescut în ultimii ani, pentru optimizarea actului medical.
În cursul acestui an, spitalul Mangalia a fost reacreditat de instituţia guvernamentală de profil, iar prezent continuă demersurile pentru realizarea unei linii de gardă pe specializarea terapie intensivă.
“Acest obiectiv este dificil de realizat, deoarece medicii anestezişti îşi găsesc locuri de muncă bine plătite, în străinătatea sau în țara, prin contracte de colaborare cu mai multe unități sanitare proprietate publică sau privată”, au mai spus reprezentanţii unităţii medicale.
Spitalul Mangalia, aflat în proprietate publică, asigură asistenţă medicală pentru toate cazurile care necesită spitalizare continuă şi primirea urgențelor medico-chirurgicale din zonă, fiind singura unitate de acest fel din sudul județului Constanţa. La nivel național, unitățile sanitare proprietate publică asigură peste 90% din asistenţa medico-chirurgicală.

18 octombrie 2016. Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply