Trei obiective turistice neobișnuite din Roma

0
4804

Sar peste introducere, astăzi nu avem, este stoc epuizat de introduceri și concluzii și trec direct la subiectul principal. Cele 3 obiective care mi-au atras atenția în Roma, altfel decât au făcut-o Colosseumul, Panteonul, piețele și bisericile superbe, Grădina cu Portocali, înghețata și altele, au fost:

  1. Palatul pisicilor

Cum am spus și în articolul anterior, 12 motive simple, dar fascinante pentru care vei îndrăgi Roma chiar din prima zi, în Roma este ceva normal să vezi pisici la tot pasul, bântuind printre ruinele antice. Dacă iubești pisicile, cu siguranță vei îndrăgi unul dintre monumentele Romei, care adăpostește zeci de pisici.

pisici-in-roma

Există un așa numit Palat al Pisicilor, chiar în centrul Romei. Este un adăpost organizat în locul ruinelor ce aparțin Teatrului lui Pompeius, din piața Largo di Torre Argentina. O să recunoști locul după numărul de vizitatori care stau aplecați peste balustradă ca să numere câte pisici se răsfață, tolănite la soare. Este un adăpost care trăiește din donațiile primite și care și-a propus să îngrijească dragile mâțe, să le sterilizeze și să le ofere atenția vizitatorilor.

2. Nu este frumos să te uiți prin gaura cheii, dar în Roma DA

Și dacă nu o faci, chiar pierzi un sentiment plăcut. În Roma există un mic loc „secret”, mai exact o poartă care are acces spre o grădină din Piaţa Cavalerilor de Malta, și care stârnește curiozitatea, mai ales atunci când nu știi ce se află în spatele ușii, nu ai habar de ce stau oamenii la coadă doar ca să închidă un ochi și apoi să spună uimiți: „Waaaaaawwww!”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Te așezi și tu la rând și aștepți să afli ce se întâmplă. Dacă la coadă stau mai mult de 3 -4 persoane, cu siguranță, afli ceea ce vei vedea, înainte de faptul împlinit. Chiar și așa, chiar dacă ai văzut deja imaginile de mai jos, ceea ce vei vedea cu adevărat este diferit de orice poză de pe net. De fapt, sentimentul în sine este unul diferit. Ai sentimentul că ai descoperit o grădină ascunsă, interzisă, care te poate teleporta direct în Cetatea Vaticanului, chiar pe cupola Bazilicii Sfântul Petru, și te vezi stând acolo la fel cum o făcea Micul Prinț pe planeta lui mică:

micul print

E drept că ne-a dus acolo cineva care locuiește în Roma și știe pe de rost toate străduțele și locurile de acolo. Ne-a dus pe niște alei înclinate ce urcau spre Piaţa Cavalerilor de Malta (Piazza dei Cavalieri di Malta), o piață decorată cu sculpturi ce reprezintă obiectele militărești și în care găsești poarta ce redă perfect direcția spre Bazilica Sf. Petru.

uscita

usa

3. Bocca della verita, un fel de  „Gura adevărului”

Continuarea, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply