Consilierii locali ai PMP Mangalia nu au votat creșterea prețului la apă și canalizare!

0
865

pmp_mangalia

Stimați locuitori ai Municipiului Mangalia,
Consilierii locali ai PMP Mangalia nu au votat creșterea prețului la apă și canalizare, ci „Strategia Tarifară pe Apă-Canal pentru perioada 2021-2029”, necesară pentru investiții importante în rețeaua de apă și canal din Mangalia.
Avem nevoie de aceste investiții? Răspunsul îl pot da cetățenii din cartierele Dobrogea 1, 2 și Coloniști, care trăiesc într-un oraș european, dar fără apă curentă și canalizare de 10 ani de zile.
Îl pot da cei care stau lângă Parcul Evergreen și la capătul Bulevardului 1 Decembrie și care, la orice ploaie, au parte de peisaje venețiene.
Într-un comunicat RAJA susține că se obligă ca, din 2021 până în 2029, prin această strategie, să nu crească prețul la apă cu mai mult de 22% (în condițiile în care, la nivel mondial, prețul la apă crește vertiginos).
Deși conștient de acest fapt, primarul Municipiului Mangalia dezinformează în mod grosolan opinia publică, reluând tema preferată de dumnealui: războiul dintre primar și Consiliul Local.
Proiectul votat în ședință i-a fost solicitat Consiliului Local chiar de către domnul Radu Cristian, printr-o adresă din 15.09.2016.
Domnul primar încearcă să deschidă un război pe care nu ni-l dorim. Vrea să își justifice lipsa de activitate și de interes, aruncând vina pe oricine din jurul său.
Vă rugăm pe dumneavoastră, locuitorii Mangaliei, să spuneți dacă tot consilierii locali ai PMP sunt de vină pentru:
1. întârzierile la finalizarea Aleii Teilor și lucrările prost făcute în Parcul Evergreen;
2. proiectul transfrontalier eșuat, prin care în această vară trebuia să se proiecteze imagini 3D pe fațada Casei de Cultură, timp de 45 de zile;
3. zidurile cetății ascunse în spatele gardurilor de tablă;
4. faptul că cei 9 consilieri PNL, conduși de Radu Cristian, președintele partidului lor, nu au votat pentru locuințe de serviciu acordate cadrelor didactice și cadrelor medicale (proiect PMP);
5. faptul că cei 9 consilieri PNL, conduși de Radu Cristian, președintele partidului lor, nu se implică în activitatea învățământului din municipiu, refuzând să facă parte din Consiliile de Administrație ale unităților școlare;
6. faptul că executivul primăriei, condus de Radu Cristian, nu a dat niciun răspuns pentru proiectele PMP vizând înființarea Clubului Sportiv Municipal și pentru locul de joacă pentru elevii de la Școala Gimnazială „Gala Galaction”;
7. întârzierea cu care s-au inițiat proiectele pentru organigrama spitalului și pentru înființarea clusterului pentru turism, dovedind dezinteres pentru activitatea din aceste domenii;
8. debandada din sezonul estival, bezna de pe faleză, gunoaiele nestrânse și lipsa coșurilor de gunoi, gazonul uscat;
9. lipsa dotărilor din școli, lipsa unor spații adecvate pentru procesul de învățământ, refuzul de a răspunde în timp util la solicitările unităților de învățământ;
10. lipsa unei viziuni de dezvoltare a Mangaliei, lipsa unei strategii coerente, lipsa dialogului, lipsa intenției de colaborare.
Trebuie să știți că domnul primar este cel care a inițiat proiectul pentru „Strategia Tarifară pe Apă-Canal pentru perioada 2014-2020”.
Nu ne vom coborî la postura unor mincinoși, astfel încât să îl acuzăm pe Cristian Radu că a aprobat în mandatul anterior majorarea prețului la apă și canal pentru următorii 5 ani (http://www.mangalia.ro/…/2…/05/anunt-de-presa-30.05.2013.pdf).
Îl asigurăm, în schimb, că vom vota orice proiect în beneficiul Mangaliei, indiferent cine îl va iniția.
De altfel, în ultima ședință, Radu Cristian a inițiat nu mai puțin de 26 de proiecte de hotărâre a Consiliului Local, dintre care 24 au primit vot „pentru” din partea consilierilor locali PMP. Celelalte două nu au fost votate nici măcar de către consilierii partidului pe care primarul îl conduce (oare de ce?).
Îl asigurăm, de asemenea, că ne dorim să inițieze un proiect prin care rețeaua de apă și canal să treacă în administrarea Mangaliei. Evident, dacă va face dovada că putem susține financiar un astfel de proiect.
Partidul Miscarea Populara, Filiala Mangalia.

Mangalia News, Vineri, 30 septembrie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply