Amenzi de până la 40.000 de lei pentru cei care folosesc DRONE – VIDEO

0
1171

drone

Imaginile de mai sus (n.r. – click pe foto!) sunt filmate cu o dronă, un dispozitiv care cântărește puțin peste un kilogram și care este manevrat de la sol prin telecomandă.

În ultimii ani, tot mai multe persoane pasionate de fotografie dar și filmări și-au cumpărat drone de pe internet. Prețurile lor variază de la câteva mii de lei, la câteva mii de euro. Doar că zborul cu ele deasupra orașelor este interzis prin lege încă din anul 2010.

“Dronele nu au voie să aterizeze în ceea ce înseamnă intravilanul localităților. În al doilea rând, nu au voie să zboare la mai puțin de 5 km de aeroporturi și să depășească înălțimea de 150 m”, a precizat Remus Dogaru, șef Birou Certificări Naționale, Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Toți cei care ignoră aceste aspecte, sunt pasibili de o amendă de 40 de mii de lei. Iar dacă dispozitivele nu sunt nici identificate de Autoritatea Aeronautică, răspunderea este penală.

Nimănui nu-i pasă însă de amenzi iar dronele pot fi văzute la nunți, concerte și alte evenimente în aer liber. Până acum, autoritățile au dat puține amenzi, spre deloc, și asta pentru că legea care interzice zborul dispozitivelor ar avea multe hibe, motiv pentru care se lucrează la modificarea ei.

Mulți proprietari spun că  folosesc dronele în limitele legii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Autoritatea Aeronautică a cerut în felul următor: dom`le, vă rugăm frumos să înregistrați dronele ca să știm și noi unde se zboară, cine zboară, ce face. Claboo Media s-a conformat imediat. Ca totul să fie ok, ca totul să fie legal. Dar în momentul în care începi cu drona să faci alte năzbâtii, să te duci să filmezi pe lângă case, blocuri și alte chestii de genul ăsta, este interzis. Ceea ce mi se pare normal”, a declarat Bogdan Dumitru, Claboo Media.

Mai mult, pe reporterntv.ro, 23.09.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply