CUTREMUR cu magnitudinea de 5,3 în zona Vrancea. Trepidaţiile s-au simţit serios la Bucureşti şi în Moldova. Clădire istorică afectată de seism, la Iași

0
607

cutremur-magnitudinea

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs la ora 2 şi 11 minute în România, în zona Vrancea. Directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a precizat, la Radio România Actualităţi, că seismele din Vrancea cu magnitudine mai mare de 5 pot genera replici, dar slabe şi puţine ca număr.

UPDATE. Postul TV Digi 24 a publicat în buletinul de știri de la ora 8.00 imagini din Iași cu o clădire istorică afectată de acest cutremur. Conform relatării, seismul a provocat ruperea unor bucăți mai din fațada clădirii. Imobilul este aflat în zona centrală. Un bărbat a sunat la 112 imediat după cutremur pentru a anunța că a căzut o parte din fațada clădirii.

De asemenea, cutremurele de peste 5 apar în Vrancea la intervale de 2-3 ani şi detensionează într-adevãr o parte din energia locală. Potrivit datelor INFP, cea mai asemănătoare mişcare tectonică din România a fost înregistrată în noiembrie 2014, când s-a produs un cutremur de magnitudine 5,7.
Mai mult, AICI. 24.09.2016.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply