A fost confirmat un caz de infecţie cu virusul West-Nile în Mangalia. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine a anulat acţiunea de colectă mobilă

0
692

west_nile

Adevărul de Constanta: Alertă la Mangalia, după ce a fost confirmat un caz de infecţie cu virusul West-Nile, infecţie ce poate fi transmisă şi prin sânge.

   Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa a anulat acţiunea de colectă mobilă ce urma să aibă loc în data de sâmbătă, 17 septembrie, la Mangalia.

   “În aceste condiţii, persoanele cu domiciliul în Mangalia şi localităţile învecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albeşti, Arsă, Vârtop, Coroana, Cotu Văii, 23 August), precum şi cele cu domiciliul în alte zone din judeţ dar care lucrează aici, nu vor putea fi admise la donare până la dată de 31.10.2016 (sau o dată ulterioară, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice).

 

   Persoanele care nu locuiesc/ nu lucrează în zona sus-menţionată, dar care tranzitează această zona (minim o noapte petrecută în zona, participare la activităţi în aer liber, pescuit, etc.) nu vor putea dona sânge timp de 28 zile de la întoarcerea din această zona restricţionată”, se arată într-un comunicat al Centrului de Transfuzii.

Aproximativ 40 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 4 s-au soldat cu decese, au fost înregistrate în ţara noastră din luna mai până pe 31 august.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/odjanh





Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply