Ce nu a fost în stare Constanţa, s-a făcut la Cumpăna. Campus la standarde occidentale pentru elevi

0
2206

campuscumpana

Deschiderea festivă a noului an şcolar 2016-2017 în localitatea Cumpăna a coincis cu inaugurarea unuia dintre cele mai moderne campusuri școlare din România, în urma unei investiţii din fonduri europene de aproximativ 8 milioane de euro, care va oferi şansa celor 600 de copii care vor învăţa aici să studieze numai în regim de dimineaţă, aşa cum ar trebui să fie tot sistemul educaţional.

Prezentă şi la momentul primelor săpături, în urmă cu patru ani, pentru temelia acestui campus, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu s-a arătat ieri surprinsă de timpul scurt de construcţie. „Îmi doresc din tot sufletul să nu construim numai clădiri, ci şi caractere, prin educaţie. O felicit pe doamna primar pentru ambiţia de a ridica acest campus”, a afirmat fostul ministru al Educaţiei.

În discursul său inaugural, inimoasa primăriţă Mariana Gîju a dezvăluit şi o noutate: „Acest campus este destinat întregii zone, nu numai elevilor din Cumpăna. Şi pentru că alimentaţia publică şi turismul ar putea să nu fie pe placul tuturor elevilor, am vorbit cu rectorul Universităţii Maritime Constanţa pentru înfiinţarea unei clase de mecanică navală şi astfel să extindem profilul liceului”, a spus edilul din Cumpăna.

Şapte autobuze la dispoziţia elevilor

Amplasat la o distanţă apreciabilă de centrul Cumpenei, campusul poate părea inaccesibil elevilor, tocmai de aceea Primăria şi Consiliul Local Cumpăna pun la dispoziţia elevilor mijloace de transport în fiecare dimineaţă, care vor pleca din zona Stadionului, din centru. Din zonele limitrofe Cumpenei şi până în centru copiii vor veni cu microbuzele şcolare. Vor exista şapte autocare care vor prelua elevii de la orele 7,15, 7,30, 7,45 şi vor fi aduşi până în Campus. Cursurile vor începe la ora 8 şi se vor finaliza la ora 12, pentru clasa a IV-a, respectiv ora 13, pentru gimnaziu şi liceu. În funcţie de orarul copiilor, autobuzele vor fi la campus, de unde vor fi preluaţi şi duşi înapoi în centru.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI. 13.09.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply