La Complexul Sailor din 2 Mai: Inedită tabără de pictură a artiştilor plastici mureşeni

0
898

ineditatabara2mai

În multitudinea de activităţi culturale pe care le-a găzduit litoralul în acest sezon estival, se remarcă şi Tabăra de pictură organizată la Complexul Sailor din localitatea 2 Mai, de Camelia Gabriela Luca, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din Transilvania, împreună cu soţul său, Lucian Luca. 

Timp de o săptămână, acest complex a fost gazdă primitoare pentru 30 de pasionaţi de pictură, dar şi consacraţi artişti, membri ai Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, una dintre cele mai puternice de acest gen din ţară.

Aflat în trecere prin 2 Mai, jurnalistul George Stanca ne-a oferit amănunte legate de acest eveniment artistic din cel mai sudic punct al litoralului.

„Tabăra este la prima ediţie, anul trecut existând o ediţie zero, de încercare a forţelor gazdei Camelia Luca, deloc întâmplător angajată în această mişcare artistică. De data aceasta, iconarul Marian Crângaşu, din Alexandria, şi-a propus şi a reuşit să picteze o truiţă într-o construcţie părăsită. Toţi participanţii au fost încântaţi de această iniţiativă dedicată frumosului, dar şi de amabilitatea gazdelor. Animatorul acestei mişcări artistice este preşedintele asociaţiei, Ilarie Opriş, care, la 76 de ani, se dovedeşte a fi neobosit. Fost director de cămin cultural într-un sat ardelenesc, la doar 18 ani”, a precizat jurnalistul.

Cât despre lucrări, acelaşi interlocutor ne-a relatat că ele aparţin genului realist, cu excepţia câtorva lucrări figurative, majoritatea ilustrând naturi statice, reprezentate de flori, dar şi peisagistică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Luni, 12 Septembrie 2016. Autor: Simona ANGHEL, cugetliber.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply