Şeful CNADNR promite DRUM EXPRES spre sudul litoralului

0
950

drum-expres-spre-sudul-litoralului

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Cătălin Homor, a explicat, pentru Hotnews.ro, că instituţia are în plan construirea unui drum expres spre sudul litoralului, pentru a evita blocajele care se produc în trafic, în timpul verii, pe DN 39.

“In zona litoralului avem doua actiuni. Una este finalizarea podului existent de la Agigea pe care il avem in lucru. Vrem sa-l dam la finalul anului circulatiei pe doua benzi. De luni inchidem circulatia si in trei luni sa o redeschidem.

In paralel, pentru a evita blocajele din zona asta, vom pregati o varianta ocolitoare a lacului Techirghiol si a localitatii Agigea, pe podul nou [n.r. noul pod peste Canalul Dunare – Marea Neagra in continuarea A4] si cu intepare in DN39 dupa localitatea 23 August”, a declarat pentru HotNews.ro directorul general CNADNR, Catalin Homor.

“Ne-am propus sa facem acest drum in regie proprie. Ne apucam de acum sa-l pregatim. Vom scoate la licitatie Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, in schimb lucrarile le vom face in regie proprie. Programul este ca la sfarsitul lui 2018 sa fie realizat”, a mai explicat Homor.

Drumul va avea o lungime de 22 km, iar valoarea investiţiei este de 50 de milioane de euro, bani pe care CNADNR doreşte să-i acceseze de la uniunea Europeană.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Va avea un pasaj peste DN39. Exista unul si acum dar e doar cu o banda pe sens, deci va fi dublat. Drumul de la Podul nou si pana la intersectia cu DN39 exista la o banda pe sens, dar este depasit. Va fi un drum expres dupa normativ”, a mai spus seful CNADNR.

Podul vechi de la Agigea, peste canal, se va închide peste doar câteva zile, iar tot traficul va fi dirijat pe podul cel nou, din zona Porţii nr.10 a Portului.

sursa: observator.ro, Miercuri, 7 sept.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply