APEL către municipalitate: Mutați gara CFR din oraș! Faceți șoseaua ocolitoare a Mangaliei!

0
1210

“Ani de-a rândul, gara CFR Mangalia se poate numi depozit de gunoaie, focar de infecție, WC public sau orice altceva în afară de destinația ei. Spun WC public pentru că, de fapt clădirea care ar avea acest rol este mereu închisă și oamenii n-au altă soluție decât să-și facă nevoile prin împrejurimile ei. Ceea ce e mai ciudat este faptul că noaptea, clădirea WC-lui este luminată la interior, ca si cum cineva ar locui acolo.

gara-cfr-mangalia-fotomontaj

   Acum vreo 2 saptamani am fost sa comunic conducerii gării toate aceste nemultumiri, la care mai adaug si zgomotul infernal si permanent al locomotivelor care stau ore in sir in gara, cu motoarele pornite degeaba. Raspunsul primit a fost foarte agresiv si se pare ca am deranjat cu aceste “neadevaruri”. Cu alte cuvinte, mai bine taceam, că filozof ramaneam!

   Dar daca fiecare si-ar face datoria in dreptul lui, toate ar fi mult mai bune. De cand locuiesc eu langa gara (de 10 ani) nu l-am vazut niciodata pe seful garii sa faca o munca de teren, asa cum ar trebui sa faca orice manager. Cum sa conduci ceva pe care tu nici macar nu-l vezi? Oare cum?

   Dacă s-ar muta gara din oras, ar fi ceva de vis! Si daca s-ar face si centura de ocolire a orasului, mai ales ca toate masinile care intra in Mangalia trec pe Soseaua Constantei, ar fi minunat! De la sensul giratoriu traficul se mai imprastie…, dar pana acolo este un infern, mai ales din cauza camioanelor de mare tonaj”.

   M.G., corespondent voluntar, 03.09.2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 04.09.2016.


UPDATE: Exista odată un proiect de mutare a gării Mangalia cu vreo 500 de metri mai spre Nord, in perioada în care se dorea ca Mangalia să devină “Capitala de vară a României”…, când se lucra la actualul bulevard Callatis și la blocurile de pe strada Rozelor… Poate că, dacă ar întreba cineva pe la IPTANA, ar da peste acel proiect si l-ar actualiza, odată cu modernizarea și electrificarea căii ferate Mangalia – Constanța… (Apropo de Master Planul General de Transport 2016).

Despre șoseaua ocolitoare a Mangaliei, detalii, aici: ISTORIA UNEI VARIANTE. Varianta de ocolire (șoseaua de centură) a Mangaliei



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply