Școala de vară a pacienților cronici se desfășoară în aceste zile la Mangalia

0
682

 

Asociatia-Transplantatilor-din-Romania

Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR), in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia, organizeaza pentru al III-lea an cosecutiv, in perioada 31 august – 06 septembrie 2016, Scoala de Vara a pacientilor cronici.

Scoala de vara a pacientilor cronici” este un proiect gandit si implementat de ATR, al carui concept vizeaza pregatirea pacientului cu insuficienta functionala cronica de organ vital pentru a face fata vietii de pacient cronic, pentru a-si creste calitatea vietii si a se integra in societate, printr-un automanagement integrat care sa vizeze pe langa latura medicala a vietii sale si alte laturi ca cea psihologica, de comunicare, nutritie, socializare etc.

„Scolarii” vor invata principii ale unei alimentații adecvate nevoilor generate de boala, cum sa creeze emotii pozitive pentru a depasi mai usor momentele dificile, modalitati de comunicare cu medicul, sa nu se teama de miscare, sa descopere motivatii pentru a merge inainte, sa acorde primul ajutor si inca alte lucruri necesare pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientului cronic.

Si pentru ca aceasta activitate a starnit interes in randul membrilor ATR, dar si al organizatiilor de pacienti autohtone, precum si al organizatiilor similare din alte state, in acest an avem intre participanti pacienti si medici din: Bosnia – Herzegovina, Croatia si Republica Moldova.

La conferinta de deschidere (miercuri 31 august, ora 17, hotel Cleopatra, statiunea Saturn) au fost prezenti alaturi de participanti si coordonatorii de ateliere, reprezentanti ai administratiei locale, ai Ministerului Sanatatii, CNAS, ai Autoritatii Nationale de Management a Calitatii in Sanatate etc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Ne bucuram ca putem fi si anul acesta gazdele „Scolii de vara a pacientilor cronici”, care a devenit deja traditie in orasul nostru. Sustin din toata inima aceasta initiativa si vom face tot posibilul ca aceasta activitate sa se desfasoare in cele mai bune conditii, in beneficiul tuturor participantilor”, a declarat dl. Radu Cristian, primarul municipiului Mangalia

„Vorbim adesea despre educatia continua si cand o facem ne gandim la dezvoltare profesionala, dar si la dezvoltare personala. Ceea ce se intampla la Scoala de vara a pacientilor cronici, face parte din dezvoltarea personala, dezvoltarea personala a pacientului cu o insuficienta cronica de organ vital in faza terminala, stare care zguduie din temelii viata unui om si o schimba radical.

Ca Scoala de vara a pacientilor cronici este o oferta necesara pentru pacienti, o dovedeste dorinta pacientilor in stare pre si post transplant de a participa, dar si interesul altor organizatii, din tara si din afara tarii, de a vedea ce se intampla la activitatile scolii.”, spune dl. Gh. Tache, presedite ATR.

Contact:

Gh. Tache, presedinte ATR: 0762244821; [email protected]

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply