Salvatori pe stomacul gol. Salvamarii părăsesc plajele după ce primăriile “au uitat” să le achite salariile

0
820
salvatori

Alt sezon estival, aceleaşi probleme pentru salvamari, care încă aşteaptă să primească primii bani, deşi ne aflăm aproape de sfârşitul verii. Câţiva salvamari au decis să-şi rezilieze contractele şi să plece acasă, cu toate că unii au venit de la sute de kilometri depărtare. Spre deosebire de anul trecut, Guvernul nu a mai aşteptat până-n ultimul moment pentru a trimite banii, care au fost primiţi de administraţiile locale încă din luna februarie a acestui an. Doar că, unele primării „au uitat” să transmită banii societăţilor de salvamari.

Situaţia din nordul litoralului diferă faţă de cea din sud. Dacă salvamarii din staţiunea Mamaia şi Năvodari şi-au primit banii, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre sud. Şeful a peste 100 de salvamari din sudul litoralului a scos bani din propriul buzunar pentru a acoperi salariile, neplătite de administraţiile locale.

„Spre deosebire de anii trecuţi, acum Guvernul a trimis banii către autorităţile locale care au plaje pe raza lor teritorială, încă din luna februarie. S-au mişcat atât de greoi, au fost nepricepuţi sau rău intenţionaţi, încât în luna iunie s-a reuşit semnarea contractelor. Nici până în prezent, în anumite zone, nu au fost achitaţi banii de către primării. Pe toată zona pe care o am, am achitat din banii mei salariile a 110 salvamari. Eu nu înţeleg, aceşti bani sunt special rezervaţi salvamarilor şi nu pot fi folosiţi în altă parte”, a declarat George Lipoveanu, administrator „SC Callatis Club Nautic SRL”

Până acum, administraţiile locale din Constanţa şi Limanu s-au achitat în totalitate de sarcini, iar primarul din Costineşti a achitat prima factură către societăţile de salvamari.

De cealaltă parte, administraţiile locale din Eforie şi Mangalia nu au plătit niciun leu către salvamari. Robert Şerban şi Cristian Radu, edilii din Eforie şi Mangalia, nu au putut fi contactaţi de Cuget Liber pentru a oferi un punct de vedere.

Mai mult, în cugetliber.ro, Marti, 23 august 2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply