Jurilovca – paradisul românesc al traditiei, culturii și frumusetii

0
1295

jurilovca-02

La doar 100 de km de aglomerata statiune Mamaia, se afla o comuna nedescoperita inca de foarte multi turisti, insa plina de locuri ce merita explorate.

Desi are multe de oferit, comuna Jurilovca si frumusetea ei naturala, nu este promovata suficient de mult. Zona este foarte ofertanta din toate punctele de vedere, existand activitati atat pe uscat cat si pe apa, unde ambarcatiunile de tot felul (barci cu motor, caiacuri, kanoe, vele, etc), isi asteapta nerabdatori turistii.
Dar asta nu e tot. Optiunile turistice sunt numeroase in aceasta comuna aflata in partea central sudica a judetului Tulcea, pe malul lacului Razelm.

Cetatea antica Orgame/Argamum, plaja de la Gura Portitei si Lacul Razelm, care este cel mai mare lac de apa dulce din Romania, sunt doar cateva puncte turistice importante, ce nu trebuie ratate.

Ceea ce ofera unicitate acestui loc este insasi frumusetea salbatica, nealterata de industrie sau turism excesiv.

Un exemplu al unicitatii il ofera Padurea Babadag, situata in extremitatea estica a Jurilovcai, unde putem intalni bujorul romanesc, de o valoare ecologica neegalabila, dar si raritate, deoarece acesta se intalneste doar in zona sud-estica a Romaniei, si nicaieri altundeva in lume.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pescuitul sportiv este, de asemenea, o activitate pe care turistii o indragesc si o practica, in mod special in Statiunea Lunca – unde se poate pescui crap, stiuca, salau, somn, platica si altele. Statiunea ofera si numeroase optiuni de cazare in caz ca va hotarati sa ramaneti peste noapte.

Turistii care iubesc plaja si relaxarea, aleg in cele mai multe cazuri Gura Portitei – o fasie de nisip situata intre Marea Neagra si Lacul Golovita, care va va incanta de la prima vedere.

In Jurilovca, mai puteti vizita si Capul Doloșman – singura faleza de acest tip din tara noastra, situata la confluenta dintre raul Razim si Golovita.

jurilovca-dolosman

Faleza stancoasa, formata din calcar si gresii, prezinta o inaltime de 29 m si o lungime de circa 2.5 km. Aici au fost gasite vestigiile anticei colonii grecesti Orgame/Argamum.

Si daca tot am adus vorba, nu putem sa nu mentionam si cetatea antica Orgame/Argamum – care este prima asezare de tip urban de pe teritoriul Romaniei, mentionata intr-un izvor antic (Hekataios Milesius).

Jurilovca este acea locatie din care nu veti vrea sa mai plecati, sau daca plecati abia veti astepta urmatoarea revenire.

Mai mult, pe ideipentruvacanta.ro/jurilovca/

Vă invităm să (re)vedeti și articolele:

http://www.mangalianews.ro/2016/05/orgame-argamum-cea-mai-veche-colonie-greaca-dintre-dunare-si-mare-galerie-foto/

http://www.mangalianews.ro/2015/09/vedere-de-la-tara-jurilovca-satul-unde-dumnezeu-s-a-oprit-si-si-a-asezat-oglinda/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply