Din Jurnalul unui turist – Jogging prin Venus (FOTO)

0
1705

egreta-gunoi2

     “Am iesit la un jogging prin Venus, o stațiune care s-a ridicat calitativ destul de mult în ultimii trei ani.
     Dar am identificat aspecte care mi-au afectat prima impresie. Imaginile arată că încă nu am învățat să fim civilizați şi să ne strângem gunoaiele.
     I-am arătat imaginile recepționerei hotelului şi am aflat cu stupoare că este hotelul Egreta, aflat în administrarea Primăriei Mangalia.

egreta-gunoi1

     Indiferent cine era administratorul / proprietarul clădirii, mă gândesc eu…”Omul sfințeşte locul!”, adică dacă unii uită de cei 7 ani de acasă, cei care au afacerea / clădirea trebuie să se respecte suficient încât să adune gunoaiele. Aş fi strâns eu cu familia, patru oameni educați şi care participă la multe activități de gen în toată țara…, nu ne era ruşine, dar au apărut câinii să îşi “protejeze” masa şi cu colții lor nu ne punem.

egreta-gunoi3

     Tot privind la gunoaie şi comentând aspectul, era cât pe ce să dăm în groapa din imagine, “semnalizată” de o creangă înfiptă în trotuar… Eh, pitoresc litoral românesc!

egreta-groapa-trotuar4

     PS: Prin UE există legi care obligă omul să tundă iarba, să ude gazonul, să adune gunoiul (indiferent de cine l-a “plantat” acolo) etc. Amenzile sunt mari… şi aşa au apărut cetățenii responsabili ai Europei. Astăzi, pe acolo, nici nu mai e nevoie de amenzi. Sunt cetățeni implicați civic şi care se mândresc cu gazonul, spațiul verde… din jurul proprietății lor. Mai avem de învățat să nu mai aşteptăm, ci să acționăm din proprie inițiativă, din bun simț, din plăcerea de a oferi un spațiu curat, iar puțin efort în sprijinul comunității nu a omorât pe nimeni”. (C.I.)

MangaliaNews.ro, Luni, 22 august 2016.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/



Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply