Devenire (Mesaj în sticlă fără dop)

0
961

devenire

     “Mi-a venit in minte numele unui film, Message in a bottle. În timp ce scriam acest mesaj am urmărit și o postare despre Mangalia, o Mangalie tristă. Cum altfel ar putea fi oamenii ce-i străbat arterele?

     Pentru omul pe care îl port în suflet…

Ce i-ai spune copilului tău căzut, lovit sau aflat la răspîntie?

I-ai spune să priveasca spre senin și spre inimă?

     I-ai spune ”Ridică-te!” Ia blîndetea cu tine, îndrăzneala de a sufla în pînze, chiar cînd vîntul abia adie, îmbarcă-te pe corabia curajului, cu busola în pieptul proaspăt oxigenat. De oriunde bate vîntul, busola va croi drumuri. Nu le vezi copile, încă, dar ele vin. Curaj, corăbierule! Temerarule, Fii! Fii eroul tău. Furtunile de apar, ancorează-te în iubire. Are ea grijă de tine. Tu doar deschide ochii și sufletul larg, cît să vezi și să simți iubirile celorlalți, oriunde s-ar afla. (oameni, păduri, ape limpezi, munți semeți, Dumnezeu). Nimic, copil drag, nu te poate doborî cu adevărat. Bucură-te, dezlegat de temeri. (Bucuria este frecvența fizica cea mai apropiata de lumină, citeam undeva). Lasă cerul din tine să se unească cu pămîntul pe care calci.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Împlinește-ți visările!

     Ei bine, om drag, asta i-ai spune copilului tău dacă ar fi la răspîntie sau cu genunchii zdreliți și lacrimi pe bărbie. Niciodată nu i-ai spune că cercul e închis, ca nu există variante de a respira decît toxicul pînă cînd plămînii vor ceda. Copilului tău nu i-ai spune niciodata ”dragul meu, renunță.” (așadar, nu ți-o spune ție). Oricît ar fi perdeaua de întuneric de deasă, i-ai arăta lumina și-n ea, i-ai zîmbi.

     În numele iubirii pentru copilul tău, uită-te în oglindă și șoptește-ți: Eu sunt copilul de atunci și adultul de acum. Și eu și plămada mea merităm devenirea.

     Fii brav, omule, pentru copilul născut și copilul din tine. Pentru călatoriile lui de peste ani, are nevoie de cel mai bun matelot la prova.

     Pentru neînfricarea lui ca viitor adult, oferă-i definiția ta de acum!

Și-n periplul tău prin tine, iartă-te. Viața e prea frumoasă ca să-i vinzi neputințe ieftine.

     Pentru tine și pentru el, nu dezerta de la… tine, niciodată!”

     Gabriela Apostu, 25.07.2016.


Această melodie m-a inspirat:


Mangalia News, Luni, 25 iulie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply