FESTIVALUL FOLK YOU 2016 DIN VAMA VECHE, ANUNTAT PENTRU 21 – 23 IULIE

0
839

florian-pittis-folk-you

FESTIVAL FOLK YOU 2016. Ediția din acest an a festivalului Folk You! Florian Pittiș 2016 va avea loc în perioada 21 – 23 iulie, pe plaja din Vama Veche. Fanii muzicii folk sunt aşteptaţi pentru două zile de muzică de calitate.

Evenimentul a  ajuns la ediţia cu numărul 12, iar intrarea la Folk You! este liberă.

Festivalul Folk You! a fost lansat în 2005 la Vama Veche de Florian Pittiş, când regretatul artist a declarat deschisă, prin Folk You!, „mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate”.

Ce sa insemne folkul? – se intreba el, adaugand: Un om cu o chitara? Asta s-ar putea sa insemne si blues-ul. Un om care isi canta propriile compozitii? si la blues se intampla lucrul asta. Folk este destul de apropiat de folclor… Sa fie oare nevoia de cultura a unor oameni care si-au pierdut calitatea de tarani si n-au dobandit-o inca pe cea de oraseni? Sa fie o intoarcere la origini, pentru ca in antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numeste melopee? Folkul sa insemne numai cantecele de protest? O melodie populara cu autor cunoscut? Cine stie?! S-ar putea sa insemne toate la un loc…“.

Mai multe detalii despre festival și artiștii care vor urca pe scenă vor fi anunțate în curând.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sursa: http://evenimente-constanta.ro/festivalul-folk-you-2016-din-vama-veche-anuntat-pentru-luna-iulie/


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply