Afacerile avantajate de impozitul forfetar

0
770
impozitforfetar
Proprietarii de restaurante, baruri, pensiuni, hoteluri, dar şi tabere sau campinguri ar urma să plătească de la anul impozit forfetar. Legea care aşteaptă semnătura preşedintelui Klaus Iohannis este o lovitură pentru afacerile nou înfiinţate, obligate să plătească taxa chiar dacă nu au profit. Business-urile cu anvergură sunt însă avantajate.

Impozitul forfetar creşte pe măsură ce firma are suprafaţă mai mare şi este amplasată mai aproape de centrul marilor oraşe – acolo există şi vad bun. Vestea bună este că această taxă scuteşte patronii de plata celei pentru profit.
De exemplu un restaurant de 250 de mp din centrul Capitalei va plăti un impozit forfetar de 21.500 de lei, adică aproape 5000 de euro pe an. Suma este câştigată de restaurant în doar câteva zile, asta înseamnă ca taxarea este mai mică faţă de cea din prezent.
Cei care au afaceri sezoniere sunt şi mai încântaţi de noul impozit.
Dumitru Ivănescu director al unui hotel din Mamaia: „Pentru mine personal cu un hotel cu 300 de camere pe litoral, deci sezonier, care lucreaza mai puţin de 3 luni de zile, este extraordinar de binevenit. Practic vom plăti jumătate din cât plăteam pentru impozitul pe profit”.
Hotelierii văd în impozitul forfetar şi un mod de a încuraja afacerile corecte.

Continuarea, pe digi24.ro


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply