Cine şi de ce ţine la blat plajele de pe litoral?

0
640
plajele
Sezonul bate la uşă, iar autorităţile ascund nisipul sub preşul ministerelor.
CUGET LIBER: În timp ce autorităţile locale fac tot posibilul ca staţiunile să fie pregătite pentru noul sezon estival, hotelierii şi agenţii economici de pe litoral se dau peste cap să le ofere turiştilor cât mai multe variante de petrecere a timpului liber, plajele au încă o situaţie incertă.
Sectoarele de plaje reabilitate nu pot fi, deocamdată, exploatate în scop comercial, iar sectoarele neînchiriate nu vor putea fi pregătite. Singurele unde turiştii vor găsi şezlonguri, un beach-bar sau alte servicii sunt sectoarele care au fost închiriate în anii anteriori, iar contractul este încă în vigoare.Însă chiar şi în privinţa acestora, hotelierii sunt foarte nemulţumiţi că, în loc să-şi poată administra singuri porţiunile de plajă din dreptul unităţilor de cazare, acestea au fost câştigate de firme care nu au ca obiect de activitate turismul.

„Trebuie să se stabilească o dată pentru totdeauna soarta plajelor. Când vor ajunge acestea la hoteluri? Normal ar fi ca, după 20 de ani, fiecare hotel să aibă o plajă aferentă numărului locurilor de cazare, aşa cum este normal. Asistăm acum la situaţia în care 145 de kilometri de plaje sunt operate de agenţi economici cu alt domeniu de activitate. S-au licitat tronsoane mari de plajă, pe termen îndelungat, iar noi suntem în situaţia în care nu avem unde să ne trimitem turiştii să stea pe plajă”, a declarat, indignat, Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

Plajele cele mai bune, închiriate pe termen lung

Continuarea, în cugetliber.ro, Marti, 19 aprilie 2016.

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply