Miraj la Marea Neagră. Fata Morgana, delfini şi răsăritul de soare, imortalizate de fotograful Dan Cristian Mihăilescu

0
1042

fotografia-zilei-miraj-mareic-dan-cristian-mihailescu

Fata Morgana la Marea Neagră. Sursa foto Facebook Dan Cristian Mihăilescu.

Fotograful constănţean Dan Cristian Mihăilescu a surprins duminică, 17 aprilie, un fenomen rarisim la Marea Neagră: Fata Morgana. Tot el a transmis în direct, pe pagina sa de Facebook, răsăritul de soare la Marea Neagră în zorii zilei de luni, 18 aprilie.

Mirajul este un fenomen optic întâlnit în regiunile calde, în care imaginile aflate în preajma orizontului apar „reflectate în apă“. Artistul a postat duminică, 17 aprilie, fotografiile, pe contul său de Facebook. „Miraj Mareic, un fenomen extrem de rar văzut azi la orizontul Mării Negre. Mirajul (sau Fata Morgana) este un fenomen optic datorat devierii razelor de lumină la trecerea printr-un mediu neomogen, în particular prin straturi de aer aflate la temperaturi diferite“, a explicat Dan Cristian Mihăilescu.

Tot el a transmis în direct, pe pagina sa de Facebook, răsăritul de soare la Marea Neagră în zorii zilei de luni, 18 aprilie. „M-am născut într-o zi de joi la răsăritul soarelui, ora 5 dimineaţa. După câteva zeci de ani persist în a căuta acea stare periodic, în fapt o stare de renaştere. Pentru asta îi sunt recunoscător pasiunii mele, fotografia, care mi-a arătat viaţa dar în special Natura. Natura pentru mine înseamnă Marea, iar Marea Neagră a fost prima pe care am văzut-o şi asta o face prima mea iubire“, a explicat Dan Cristian Mihăilescu, pe site-ul său danmihailescu.ro.

Citeste mai mult: adev.ro/o5u2rp, 18.04.2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă recomandăm și articolul Dan Cristian Mihăilescu, „artistul personal al Mării Negre” (FOTO-VIDEO)


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply