Guvernul face ordine. Funcţionarii publici, plătiți în funcție de performanță?

0
651

functionariipublicinoicriterii

Bugetarii vor fi plătiți cu un salariu fix plus un venit variabil, calculat în funcție de performanța acestora, inclusiv pe baza feedback-ului primit de la firme și populație.

Nu de puține ori am auzit că mulți funcționari publici nu își fac treaba, că tergiversează lucrurile, că cer șpăgi, că sunt incompetenți ori că au fost angajați pe pile. De partea cealaltă, angajații de la stat se apără spunând au salarii de mizerie, în condițiile în care volumul de muncă este uriaș.

Pentru a face ordine, Guvernul pregătește o serie de măsuri prin care încearcă să crească performanța în rândul funcționarilor publici. Pe de o parte, Executivul dorește ca salariile funcționarilor publici să fie acordate în funcție de performanță.

Potrivit unui act normativ redactat de Guvern, bugetarii vor fi plătiți cu un salariu fix, la care se va adăuga un venit variabil, calculat în funcție de performanța acestora, inclusiv pe baza feedback-ului primit de la firme și populație.

Argumentul Guvernului este că, în sistemul actual de salarizare a funcționarilor, parametrii pentru stabilirea salariului nu permit ca acesta să varieze în funcție de performanța la locul de muncă, iar lipsa unei legături între performanță și salariu nu stimulează funcționarii publici pentru creșterea eficienței și eficacității activității lor, ceea ce ar conduce la servicii mai bune pentru cetățeni, mediu de afaceri sau alte instituții.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

NOI REGULI DE ANGAJARE

Continuarea, în telegrafonline.ro, 26.03.2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply