Gălețile și pixurile electorale, înlocuite cu locuri de casă

0
665

Facilități pentru tineri, pentru mai multe voturi. 

galetilesipixurileelectorale

Este o adevărată epidemie de generozitate în rândul primarilor constănțeni. Tot mai mulți se laudă că oferă locuri de casă pentru tineri, în baza unei legi adoptate acum 13 ani.

Nu a început campania electorală pentru alegerile locale din iunie, dar primarii par suspect de darnici în ultima perioadă. Iar această generozitate se manifestă asemenea unui virus contagios, care a început să se răspândească abia de la sfârșitul anului trecut și, în 2016, a prins rădăcini rapid în rândul liderilor de administrație locală ce intenționează să se înscrie în cursa pentru alegerile din iunie. Tot mai mulți primari se laudă cu proiecte și măsuri sociale care nu reprezintă nicidecum vreo inovație în administrația locală. De exemplu, cel puțin trei edili de orașe din județul Constanța au anunțat că alocă, în concesiune, locuri de casă pentru tineri, în baza Legii nr. 15 din 2003. Este vorba despre viceprimarul cu atribuții de primar din Techirghiol, Iulian Soceanu, primarul interimar din Năvodari, Florin Chelaru, și primarul din Mangalia, Cristian Radu. Sincronizarea dintre cei trei ar fi culmea coincidenței dacă nu ne-am afla în an electoral.
DĂRNICIE La Techirghiol, viceprimarul cu atribuții de primar Iulian Soceanu a anunțat că intenționează chiar să înființeze un cartier al tineretului, motiv pentru care va aloca nu mai puțin de 180 de locuri de casă. Interesant este că, dacă ne luăm după unii locuitori, proiectul cu pricina datează încă din 2010 și nu a fost pus în practică nici până acum. Și în Năvodari se dau 216 loturi pentru construcția de locuințe. Doar că, nici în acest caz, lucrurile nu par în regulă. Mai mulți cetățeni s-au plâns că loturile se află chiar într-o zonă inundabilă. La Mangalia, se vor aloca 319 locuri de casă și, chiar dacă nu este pentru prima dată în ultimii patru ani când se acordă această facilitate, mulți au considerat că scopul acțiunii este de a atrage votanți.

Continuarea, în telegrafonline.ro





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply