Elevii Liceului Callatis din Mangalia participă la două concursuri nationale de creație

0
737

concursuriSNAC2

          În perioada 20 februarie – 18 martie 2016,  la Liceul Teoretic ,,Callatis” s-a desfășurat etapa I pentru Concursurile  naționale “Scrisoare  pentru  prietenul meu  și Dincolo de cuvintele rostie.  Concursurile sunt organizate ca activități în cadrul Strategiei Naționale de Actiune Comunitară, implementată de Ministerul Educației Naționale.

            Prin redactarea unei scrisori sau prin realizarea unui desen, elevii voluntari înscriși la concurs și-au exprimat gândurile și emoțiile față de beneficiari, precum și față de ceea ce au însemnat activitățile de voluntariat atât pentru ei cât și pentru copiii orfani și nevoiași ajutați în cadrul campaniilor sociale.

concursuriSNAC1

            Etapa I, la nivelul școlii, a fost coordonată de profesorul psiholog Carmen Faliboga, în echipă cu profesorii pentru învățământul primar  și profesorii de limba și literatura română.

            Lucrările finaliștilor vor fi transmise la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pentru a fi jurizate în etapa a II a a concursului, etapa județeană:  10 desene aparținând elevilor din clasele I-IV și  8 scrisori redactate de elevi din clasele III-XI .

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

            “Propunem elevilor noștri diverse activități și proiecte de voluntariat. Implicându-se, aceștia dobândesc noi abilități, noi cunoștințe, noi atitudini – într-un cuvânt, noi competențe”Prof. Luminița Pătrînoiu. Director, Liceul Teoretic Callatis.

concursuriSNAC3

            Dintre toate tipurile de învățare informală și non-formală, voluntariatul este cea mai complexă modalitate de a învăța, de a te dezvolta și de a împărtăși cele învățate. Lecțiile de viață asimilate de elevii noștri au fost exprimate de această dată, prin desen și scrisori adresate prietenilor dragi de la Centrul de Plasament Delfinul-Agigea.”  Psiholog  Carmen Faliboga, Liceul Teoretic Callatis, coordonator local SNAC.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply