Cristian Radu, primarul Mangaliei: “Vom da case la tineri!” Paul Foleanu acuză: “Promisiuni nerealiste”

0
709
cristianradu
CUGET LIBER: O nouă dispută se naşte la Mangalia între actualul primar şi opozanţii săi. Tema: locurile de casă pentru tineri. În timp ce primarul spune că va da terenuri tinerilor pentru a-şi face case, liderii PSD din oraş îl acuză pe edil că face „promisiuni nerealiste“.
Zilele acestea, reprezentanţii Primăriei Mangalia trimit invitaţii tuturor solicitanţilor care au depus cereri pentru obţinerea unui teren gratuit de casă, în baza Legii 15/2003. „Zilele următoare, solicitanţii vor veni la sediul Primăriei pentru a-şi reactualiza dosarul, până la data de 15 aprilie. După această dată, comisia de selecţie a dosarelor va stabili lista de priorităţi, în funcţie de mai multe criterii legale, aprobate în Consiliul Local”, a declarat primarul Cristian Radu.
El a adăugat că, printre criteriile de selecţie se numără venitul mediu net lunar/membru de familie, bonitatea financiară, situaţia locativă şi starea civilă actuală, numărul de persoane aflate în întreţinerea solicitantului, precum şi vechimea cererii şi perioada locuită în municipiul Mangalia. „Deocamdată, avem la dispoziţie un număr de 319 loturi de case, cu suprafeţe cuprinse între 220 şi 300 mp, conform legii. Până acum, s-a făcut cadastru şi intabulare pe întreaga lotizare, iar în prima şedinţă de Consiliu Local sperăm să se aprobe PUZ-ul. Ulterior, loturile vor fi dezmembrate şi repartizate către solicitanţi. Odată cu punerea în posesie, primăria va demara procedurile pentru implementarea unui proiect european prin care se vor trage utilităţi în zonă, până la finalul perioadei legale în care se pot construi casele”, a mai spus primarul Cristian Radu.

Foleanu, acuzaţii la adresa primarului

paulfoleanu

La rândul său, consilierul local Paul Foleanu, care este şi candidat la Primăria Mangalia din partea PSD, susţine că repartizarea loturilor de case pentru tineri nu este decât o promisiune electorală fantezistă.

Citiți continuarea AICI





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply