Radu Cristian, primarul Mangaliei, despre mansardarea Școlii Gimnaziale "Gala Galaction"

0
610
intalnirecuparintiiscoalagalagalaction-
Radu Cristian: “Zilele acestea am avut o serie de întâlniri cu părintii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnaziala “Gala Galaction”, pentru a discuta despre proiectul de mansardare a corpului de clădire de pe Şoseaua Constanţei. Prima întâlnire cu părinții și profesorii a avut loc joi, la Clubul Nautic. Acolo, am analizat toate variantele de soluţionare a doleantelor celor prezenti. Am convenit ca, în perioada imediat următoare, conducerea unităţii de învătământ să demareze procedurile legale pentru mansardare. În cursul zilei de ieri, am fost la Şcoala 5, pentru a discuta la faţa locului cu toți cei implicați, despre etapele necesare în vederea organizării licitaţiei pentru lucrări.
Într-o primă fază, conducerea unității de învățământ trebuie să obțină o hotărâre de consiliu local prin care să se aprobe indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect. După aprobarea unei astfel de hotărâri în CL, întreaga procedură trebuie aplicată conform legii, la nivelul şcolii. Pe aceasta cale, îi informez pe toți cei interesaţi că Primăria alocă fonduri unităţilor de învățământ, dar toate investiţiile în școli sunt realizate de fiecare unitate în parte, în funcție de prioritățile stabilite de conducerile respectivelor școli.
Conform datelor publice de la nivelul Primăriei Mangalia, în perioada 2012-2016, unitățile de învățământ din orașul nostru au primit de aproape 3 ori mai multi bani decât între anii 2008-2012. Modul de gestionare și cheltuire a acestor fonduri revine, conform legii, exclusiv unităţilor de învățământ. Apreciez pe acei directori de scoli care stiu să folosească în mod chibzuit banul public, în interesul elevilor si, mai ales, nu se lasă influentaţi de factorul politic în această perioadă premergătoare alegerilor locale”.

Sursa: cristian.radu


 

MangaliaNews.ro, Sâmbătă, 20 februarie 2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply