Patronatele și sindicatele din industria alimentară cer demisia ministrului Mediului

0
687

AGERPRES: Patronatele și sindicatele din industria alimentară cer demisia ministrului Mediului; colaps pe colectarea deșeurilor.

Patronatele și sindicatele din industria alimentară solicită suspendarea obligației de plată a contribuției privind reciclarea ambalajelor până la crearea unui cadru legislativ “transparent, echitabil și controlabil” pentru toți actorii din lanțul de reciclare, solicitând la unison demiterea ministrului Mediului pentru proasta gestionare a sistemului de colectare și reciclare și lipsa de control a autorităților.

sorin_minea_agerpres

“Din punctul nostru de vedere este cel mai puternic “scandal” pe care l-a avut România în ultimii 7-8 ani. Astăzi am primit bomboana pe colivă pentru că 25 ianuarie a fost data limită pentru depunerea hârtiilor la MMAP pentru obligațiile de plată, iar la sfârșitul săptămânii trecute am mai primit o altă veste ‘îmbucurătoare’, respectiv că unul dintre reciclatori a afirmat că toate cantitățile declarate în cursul anului trecut sunt false, în jur de 55.000 de tone. În bani, această cantitate reprezintă ca taxă de mediu 25 de milioane de euro, adăugată deja la cele 20 de milioane de euro, înseamnă că pe două luni ale anului trecut industria alimentară are de plată către MMAP circa 45 de milioane de euro”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, președintele Romalimenta, Sorin Minea.

Continuarea, pe AGERPRES.RO, 25.01.2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply