2016, anul provocărilor politice

0
656

DIGI24.RO: Anul acesta ar trebui să vedem o schimbare de mentalitate din partea politicienilor. Așa au promis, intr-un fel sau altul, după tragedia din clubul Colectiv și protestele care i-au urmat. Vor avea ocazia să demonstreze că au înțeles ceva de două ori în acest an, căci avem două tururi de alegeri.

Primul test vor fi alegerile locale. În acest an, primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin ceea ce, susţin liberalii, îi avantajează clar pe cei de la PSD, aceştia având mai mulţi edili în funcţie.

Toma Petcu, reporter Digi24: „Tocmai de aceea liberalii au iniţiat un proiect de lege privind alegerea primarilor în doua tururi de scrutin, proiect care se află în dezbaterea Parlamentului. Şi dacă ar fi adoptat, tot nu s-ar putea aplica la alegerile din acest an, pentru că legislaţia electorală nu poate fi modificată cu mai puţin de un an înaintea alegerilor.”

Miza cea mare o reprezintă însă alegerile parlamentare din toamnă. În acest an se revine la votul pe liste, iar numărul total de parlamentari a fost redus la 466. Este şi pentru prima dată când românii din străinătate vor putea vota prin corespondenţă.

Continuarea, pe DIGI24.ro, 02.01.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply