Consilierul local Paul Foleanu, despre taxele și impozitele pe 2016

0
744
paul_foleanu_fb
Paul Foleanu: Luni 21.12.2015, ora 10, Primarul Radu Cristian a convocat o sedinta ordinara de Consiliu Local. Pe ordinea de zi este si Proiectul privind stabilirea taxelor si impozitelor pentru anul 2016.
Aceasta sedinta a fost convocată cu intenție, fara respectarea termenului legal de cinci zile înainte, adică vineri 18.12.2015. Timpul scurt nu ne permite o adevarata consultare cu cetățenii Mangaliei si, din aceste motive, va transmit următoarele:
Nivelul taxelor si impozitelor, pentru persoanele juridice, propus prin proiect este maximul permis de Codul Fiscal, adică 1,95% din valoarea construcției! Majorarea este de la 1,5 %, la 1,95 % din valoarea construcției, la care se adauga si valoarea terenului aferent construcției!
– Pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoanele fizice, avem aceeași situație: 1,95% din valoarea constructiei! La acestea, majorarea poate fi de chiar de 10 ori fata de acest an!
– Pentru clădirile rezidențiale deținute de persoane fizice, se propune o majorare cu 6,5% fata de acest an!
– Se instituie o noua taxa de salubritate pentru cei ce nu au contract cu Polaris si un regulament de aplicarea acestei taxe, aberant, care poate conduce la abuzuri!
– Se instituie o supraimpozitare de pana la 500 % fata de cota normala, pentru terenurile si clădirile neîngrijite. Regulamentul de aplicare a acestei suprataxe este la libera aplicare a celor din primarie si poate da naștere la abuzuri grosolane!
– Cum trebuie sa votam acest proiect de hotarâre?
1. Doriți mărirea taxelor si impozitelor, propusă de Primarul Radu Cristian?
2. Doriți menținerea acestor taxe si impozite la cote egale cu cele din anul 2015?
3. Doriți o scădere ușoară a acestora, având in vedere ca in acest an gradul de încasare la nivel de municipiu este de circa 46%?
Așteptam cu interes sugestiile dumneavoastră pana luni ora 10:00, cand va avea loc sedinta de consiliu si va invitam la sedinta, daca aveți propuneri pe aceasta tema!
Consilier Local – Paul Foleanu.

(sursa: fb.)


MangaliaNews.ro, duminică, 20.12.2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply