SCRISOAREA profesorilor din MANGALIA adresată primarului și consilierilor locali

0
1243

PROFESORI - GREVA JAPONEZA

      Stimate Domnule Radu Cristian, Primar al Municipiului Mangalia, Stimabili Consileri Locali:

      Suntem un grup de profesori care au ales acest mod public de a-și exprima nemulțumirile, încă o dată, si de acum în acolo de fiecare dată, pentru că se pare ca altfel nu vă imaginați că și noi existăm. Din data de 9 decembrie, când am îndrăznit să vă dăm un mesaj pe pagina personală și până astăzi, 16 decembrie, situația profesorilor este aceeași. 
      Vă vom  reaminti  pe scurt: profesorii și-au câștigat în instanță dreptul de primi înapoi banii care le-au fost luați abuziv, prin tăierea celor 25 % din salariu. Pe data de 10 decembrie, când toate școlile din județul Constanța și din toată țara au primit acești bani, noi cei din Mangalia nu ne-am bucurat de aceleași drepturi, drepturi oferite de Justiția ale cărei acte de dreptate am văzut că le apreciați atât de mult.
      De asemenea, vă reamintim că în nenumăratele dumneavoastră declarații publice vă arătați preocupat de soarta cetățenilor Mangaliei. Să înțelegem că profesorii acestui oraș pe care îl conduceți nu se regăsesc în această categorie. Altfel cum s-ar putea explica indiferența afișată cu atâta nonșalanță sau lipsa de reacție totală în urma numeroaselor mesaje pe care vi le-am transmis?
      Vă urmărim activitatea de pe Facebook , aparițiile în presă și la televiziunile locale și rămânem uimiți de faptul că vă propuneți inițierea unor proiecte grandioase, dorind ca noi, cetățenii să vă susținem necondiționat. Care este statutul nostru în această ecuație? Cum am putea să credem că o persoană care nu poate sau nu vrea ceea ce a reușit să facă chiar și cel mai simplu primar al oricărei comune și anume să onoreze hotărârile justiției, ar putea să finalizeze proiecte de asemenea anvergură?
      Ceea ce vă cerem cu demnitate dumneavoastră și consilierilor locali  (și VĂ REAMINTIM) nu este un CADOU este un DREPT obținut ÎN INSTANȚĂ de aceea v-am ruga să nu mai folosiți ca scuză conflictul intern care există în instituția pe care o manageriați. Cum vi s-ar părea dacă de mâine un conflict dintr-o cancelarie oarecare s-ar solda cu trimiterea elevilor Mangaliei acasă până la soluționarea problemelor? Nu ați lua nicio atitudine? Nu v-ar interesa? Nu v-ar păsa?
      Prin urmare vă solicităm  tuturor celor care v-ați asumat  prin votul primit, sarcina de a ne  crește calitatea vieții, să aveți decența de a ne răspunde într-un timp cât mai scurt  prin  FAPTE pentru că până acum nu ne-ați răspuns nici măcar prin cuvinte! Credem că soarta cetățenilor ar trebui să fie o grijă permanentă a dumneavoastră!
      Semnează:
Profesor Florea Delia Casiana
Profesor Bordei Lăcrămioara
Profesor Chiriac Gabriela
Profesor Voiculescu Alina
Profesor Bodnărescu Andreea
Profesor Sătescu Maria
Profesor Matei Loredana
Secretar Azis Enidan
Profesor Bîrbora Constantin
Profesor Popa Gabriela
Profesor Ament Nebie
 Negoiaș Constantin
 Vărgatu Silvia
 Rotaru Elena
 Chirică Elena
 Cioroiu Daniela
Toșa Camelia
 Bocânca Florența
Teodorescu Anișoara
Rotaru Elena
Rotaru Ramona
Gheorghe Nicoleta
Lazăr Nicoleta
Apostu Gabriela
Mîrzali Ghiuler
Sandu Mihai
Sandu Roxana
Brumaru Florica
Reșid Nelida
Negoiță Ibolya
Mihalcea Monica
Coman Anca
Dascălu Marilena
Stamatin Carmen
Pretorian Liliana
Teodorescu Nicoleta
Sîrbu Maria
Irimia Cristina
Moraru Viorica
Marin Irina
Nicolaescu Nicoleta
Dumitru Alina
Rațiu Mădălina
Rădulescu Ecaterina.

      Sursa: onlinereport.ro, Autor Madalina Mihailescu, Miercuri, 16 dec.2015.

UPDATE: Cititi si articolul Mesajul primarului Mangaliei, referitor la Scrisoarea profesorilor




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply