Reţinuţi pentru trafic de droguri

1
767

perchezitii-droguri

În urma a 18 percheziţii desfăşurate ieri de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au fost ridicate substanţe vegetale şi pulverulente din categoria drogurilor de risc şi dispozitive pentru prepararea si porţionarea drogurilor. Au fost reţinute trei persoane, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de droguri de risc.

La data  de 15 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat 18 percheziţii domiciliare în Constanţa şi Năvodari.

Acţiunea a vizat mai multe persoane din Constanţa, care în perioada iulie-octombrie 2015, s-ar fi implicat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

În urma percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 12 grame de substanţă vegetală, 40 de grame de substanţă pulverulentă, 3 grindere, un cântar electronic, precum şi alte dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul drogurilor.

Pe baza analizelor de laborator a substanţelor vegetale şi pulverulente ridicate, s-a constatat că acestea fac parte din categoria drogurilor de risc, respectiv cannabis şi alpha pvp, fiind identificate şi alte substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

15 persoane au fost conduse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa. Pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 5 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Trei dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a fost sprijinită de către Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Acţiuni Speciale, precum şi I.J.J. Constanţa.


IPJ Constanta, 16.10.2015.


 

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply