Un american venit în Constanța observă absurdul spațiilor verzi: “De ce nu poți să calci pe iarbă?”

0
794

nu calcati pe iarba

Nu călcați pe iarbă. FOTO Mathew Schweifler.

Un american care ajunge o dată pe an în România a observat ceva ce constănțenii ignoră în fiecare zi: iarba din fața Teatrului Național de Operă și Balet e departe de a fi numită “spațiu verde”, iar cei care o calcă sunt amenințați cu amenzi uriașe. În tot acest timp, oamenii care au tăiat un dud perfect sănătos sunt lăsați să plece fără nicio sancțiune.

Mathew Schweifler este Consilier Financiar în California, Statele Unite ale Americii. El este căsătorit cu o româncă, așa că în fiecare an ajunge la malul Mării Negre și își vizitează rudele. Într-una dintre primele sale vizite prin Constanța el a fost surprins să vadă un panou de tablă ruginită pe care era scris mesajul:

“NU călcați spațiul verde. Amendă: 500.000 la 1.000.000 lei, persoane fizice. 1.000.000. la 2.500.000 lei, persoane juridice. Conform HCLM 444, Art. 6, Lit C”.

Plăcuța este amplasată de ani buni lângă fântâna arteziană din fața teatrului. Nepăsarea autorităților este: informația nu a fost actualizată după trecerea la leul greu și, după cum reiese din imagine, nici iarba nu este tunsă regulat.

Mathew Schweifler spune că i se pare cel puțin ciudat că nu poți să calci pe iarbă…

Continuarea, AICI. 27.09.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply