Montarea echipamentelor antiseismice la NOUL POD peste canalul Dunăre – Marea Neagră începe mâine

0
795

podul-nou-agigea

Operațiunile de montare a aparatelor de reazem antiseismic la noul pod rutier construit peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, în aval de ecluza Agigea, vor începe mâine dimineață.

Directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPM), Valeriu Ionescu, a declarat, pentru Agerpres, că atât antreprenorul general al podului – Apolodor Comimpex SRL, cât și reprezentanții firmei subcontractoare – Tigitrans SA au dat asigurări că în maximum trei săptămâni lucrările de montaj vor fi finalizate, iar podul va fi deschis circulației rutiere.
 
“Practic, constructorul a anunțat că, în funcție de condițiile meteo, lucrarea poate să dureze și doar două săptămâni, dar un grafic de execuție va fi întocmit abia după montarea primelor două aparate la un capăt de tablier. Operațiunea în sine, ca și echipamentele de fabricație germană marchează o premieră mondială. Aceste echipamente de generație nouă și cu o nouă soluție constructivă sunt proiectate să preia oscilațiile din construcție în cazul unui cutremur de 9 grade pe Richter și sunt instalate pentru prima dată în lume la podul nostru”, a afirmat, pentru Agerpres, Valeriu Ionescu, beneficiarul lucrării.

Mai mult, AICI. 13.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply