5 alimente obligatorii pentru elevi, înainte de examene!

0
770

elev-examen-5-alimentePerioada examenelor nationale este una dificila pentru elevi, dar si pentru parintii lor, care au datoria sa ii sprijine moral si sa ii ajute sa treaca peste momentele de stres si tensiune si sa obtina rezultate bune.

Alimentatia corecta poate contribui semnificativ la imbunatatirea rezultatelor elevilor, crescand puterea de concentrare si stimuland memoria.

De asemenea, odihna corespunzatoare si participarea la activitati fizice ii ajuta pe cei mici sa se recreeze si sa elibereze stresul si tensiunea acumulate.

Iata 5 alimente care ii ajuta pe elevi sa obtina rezultate mai bune la examenele finale:

Legumele verzi
Castravetii, spanacul, varza, frunzele de nap, se numara printre alimentele bogate in acid folic, care contribuie semnificativ la imbunatatirea functiilor memoriei.

Cerealele integrale
Alimentele precum ovaz, orez brun sau paine integrala influenteaza pozitiv functiile creierului si protezeaza organismul de afectiunile cardiace.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Legumele crucifere

Broccoli, conopida sau varza ii ajuta pe elevi sa retina mai usor si pentru o perioada mai indelungata informatiile noi, garantand astfel succesul la examene chiar si pentru cei care lasa invatatul pe ultima suta de metri.

Ciocolata neagra
Este desertul sanatos cel mai indicat pentru copii in perioadele incarcate. Ciocolata neagra contine stimulenti naturali, care imbunatatesc puterea de concentrare si stimuleaza memoria.

Pestele gras
Fiind bogat in grasimi esentiale Omega 3, pestele dezvolta functia cognitiva si imbunateste memoria. Printre recomandarile noastre se numara somonul, sardinele, macroul sau hering.

Autor: Ana-Maria Tudor.

Sursa, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply