ROXANA DUMITRACHE Despre „golanii” şi „curvele” care muncesc în străinătate

0
1196

ioan-rus-golanii-curvele

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, despre românii din străinătate: „Cu banii trimişi acasă, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă”.

Să ne iertati. Iertaţi-ne pentru că am avut grijă să nu aveţi nicio opţiune de viaţă decentă în România. Că aţi epuizat soluţiile destinale aici, în ţară. Că v-aţi lăsat copiii în casele pe jumătate construite pentru care trimiteţi lunar bani.

Copii care nu vă recunosc vocea la telefon şi care vă stiu din poze. Că munciţi onest în casele, pe şantierele, în firmele de arhitectură, în spitalele, în scolile din străinatate. Iertaţi-ne că România v-a umilit sistematic şi o face în continuare. Iertaţi-ne pentru că nu aţi reuşit să votaţi la alegerile prezidenţiale. Ca aţi stat în ploaie, cu bebeluşi atârnaţi de gât, la Londra. Că vi s-au închis uşile în nas în Italia şi Spania. Că vi s-a spus: „ne pare rău”. Cel mai cinic „ne pare rău” din lume.

Să ne iertaţi, deci. Iertaţi-ne pentru că banii pe care îi trimiteţi acasă sunt mult mai mulţi decăt valorea investiţiilor străine. Dacă aş fi statul român, mi-ar fi cumplit de ruşine, aproape că nu aş mai iesi în lume de jenă. Pentru că vă cerem taxe ruşinoase, anecdotice prin exotismul lor, taxe pentru „sistemul de sănătate”.  
Că cineva, premierul în funcţie al României, a avut indecenţa de a se gândi la o astfel de taxă. Iertaţi-ne că v-am găsit apelative meschine şi ridicole, că v-am numit,  în joacă poate –  deşi adulţii vorbesc serios tot timpul – pe unii dintre voi „căpşunari”.
Că v-am insultat şi o facem în continuare cu o voluptate iesită din comun şi o lipsă de solidaritate bizară. Iertaţi-ne pentru că vorbim prea des despre „drama celor plecaţi în afara”, dar înţelegem nepermis de puţin din ea.
Că ne mândrim cu medicii români şi perfomanţele lor, dar ne mirăm metafizic. de ce ne pleacă medicii? De ce ne pleacă inginerii? De ce ne pleacă elita? De ce ne pleacă municitorii, croitoresele, brutarii, cofetarii, frizerii, infirmierele?

Citeste mai mult: adev.ro/nps26j.

12.06.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply