ACTUAL! Ce este Registrul special al casei de marcat

0
14035

Registrul special al casei de marcat

Ce trebuie să fac atunci când mi se defectează casa de marcat ?

In momentul in care casa de marcat nu mai functioneaza, proprietarul trebuie să contacteze in cel mai scurt timp firma de service, pentru remedierea defectiunii.

Art.47.- (8) Orice interventie a utilizatorilor sau a altor persoane neautorizate asupra aparatelor de marcat electronice fiscale, cu exceptia operatiunilor de inlocuire a rolelor de hartie si/sau a ribonului, este interzisa.

Art.6. – (1) In situatia defectarii aparatului de marcat electronic fiscal utilizatorii consemneaza in cartea de interventii a aparatului de marcat electronic fiscal, prezentata in anexa nr. 1, data si ora la care au anuntat defectarea acestuia si pastreaza confirmarea scrisa, respectiv telex, fax sau altele asemenea, privind anuntarea defectarii aparatului de marcat electronic fiscal.

Art.6. – (2) Pana la repunerea in functiune a aparatului defect, utilizatorii… inregistreaza tranzactiile efectuate in aceasta perioada intr-un registru, denumit in continuare Registru special, care se completeaza fara stersaturi sau fara spatii neutilizate.

ATENTIE: Amenda intre 2.000 si 4.000 lei!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Art. 107.- (5) In cazul in care organele de specialitate constata neutilizarea aparatului de marcat electronic fiscal, ca urmare a defectarii si nerepunerii in functiune a acestuia datorita inexistentei unui contract valabil de service, vor aplica agentului economic in cauza amenda contraventionala si vor suspenda activitatea unitatii pana la achizitionarea si instalarea unui alt aparat.

ATENTIE : Amenda intre 8.000 -10.000 lei si inchiderea unitatii!


Despre Registrul special al casei de marcat electronice:

In Registrul special se trec toate vanzarile facute pe perioada in care casa de marcat este defecta, imediat dupa producerea defectiunii. In acesta se trec operatiunile de vanzare in detaliu – adica: 2 iaurturi x 2 lei = 4 lei. Practic, nu se face factura si chitanta, iar toate datele se trec in acest registru. ATENTIE – dupa repararea casei de marcat, datele din Registrul Special se introduc in casa de marcat fiscala. Acestea se pot introduce pe total si nu individual, neexistand prevederi legale cu privire la introducerea individuala.

Defectarea casei de marcat

In cazul defectarii casei de marcat, pana la repunerea in functiune, operatorii economici, sunt obligati sa consemneze intr-un registru special operatiunile efectuate si sa emita chitante. Aceasta obligatie nu se aplica pentru activitatea de transport in regim de taxi.

Sa va actualizati contractele de service cu distribuitorii caselor de marcat. In contract sa fie specificat si modalitatea de anuntare a distribuitorilor, in cazul defectarii casei de marcat: telefon, email, fax.


Cititi mai mult, aici:

Cum se inregistreaza vanzarile catre populatie pana la repararea casei de marcat?

http://contabilul.manager.ro/a/6246/Cum_se_inregistreaza_vanzarile_catre_populatie_pana_la_repararea_casei_de_marcat.html


 

MangaliaNews.ro. Surse: internet. Joi, 7 mai 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply