SFATURI PENTRU O MINIVACANŢĂ DE 1 MAI ÎN SIGURANŢĂ

0
696

MINIVACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!

MINIVACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!

Pentru a petrece timpul liber în linişte, fără evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanţa vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

La cumpărături şi în mijloacele de transport în comun, manifestaţi prudenţă şi supravegheaţi-vă permanent genţile sau poşetele,  nu luaţi asupra dvs. sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi, sau folosiţi cardul pentru cumpărături şi păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil.

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat Poliţia dacă observă o persoană suspectă în zonă. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile,  închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, iar  atunci când părăsiţi locuinţa, este recomandat să existe o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune.

La plecarea din camera de cazare, ori pe timpul nopţii asiguraţi-vă că uşa de acces în cameră, cât şi cea de la balcon sunt închise şi încuiate, la fel şi ferestrele. Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului, nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în camerele de hotel.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Efectuaţi schimbul valutar numai la case de schimb autorizate sau unităţi bancare şi luaţi cu dvs. numai sumele de bani strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente.

La picnic, evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;

Evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile    de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

Pentru evitarea furturilor din autoturisme, nu lăsaţi la vedere bagaje care pot fi tentante, respectiv telefoane mobile, aparate foto, laptop-uri, camere digitale foto sau video, detectoare radar sau G.P.S.-uri.

Parcaţi autoturismul în spaţii special amenajate, iluminate şi păzite şi nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi din autoturism chiar şi pentru câteva momente.

Dacă sunteţi victima sau martorul unui eveniment de natură antisocială, apelaţi imediat numărul unic de urgenţă 112!

IPJ Constanța, 01.05.2015


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply