Vreau sa-mi deschid o afacere, dar in ce domeniu?

0
824

Vreau-sa-mi-deschid-o-afacere-dar-in-ce-domeniu

În ultima perioadă, am început să scriu mai mult despre antreprenoriat, iar o dată cu această abordare au început să apară şi întrebările pe subiect.

Cele mai multe întrebări au venit după aceste 2 articole (articol 1articol 2 – ţi le recomand şi ţie să le citeşti), iar toate se învârt în jurul următoarei întrebări:

– Laurenţiu, îmi place ce ai scris până acum pe blog şi chiar vreau să-mi deschid o afacere. În ce domeniu mă îndrumi să-mi deschid afacerea?

După o asemenea întrebare, de la o persoană pe care nu o cunosc şi nici nu am mai vorbit cu ea până acum, încerc să mă gândesc la domeniile de afaceri care merg în acest an. Îi trimit articolul 10 Idei de afaceri pentru 2015 pe care le-ai putea incerca şi îi zic să-l analizeze şi poate cine ştie, îi vine vreo idee.

În alte cazuri încerc să mai pun câteva întrebări precum: Ce îţi place să faci? Ai un loc de muncă acum? Care este pasiunea ta?, iar după, recomand una-două idei de afaceri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dar până la urmă, dacă întrebi pe orice consultant din România fără să te cunoască, el o să-ţi ofere o părere persoană care cel mai probabil nu ţi se va potrivi.

Dar totuşi, tu ai nevoie de o idee de afaceri care să ţi se potrivească, să-ţi placă, să-i cunoşti dedesubturile şi să fie în creştere în următorii 2-3-5 ani.

La ce ar trebui să te gândeşti înainte să-ţi cauţi domeniul de afaceri?

1. Ce ştiu să fac în acest moment? – poţi trece pe o foaie toate lucruri pe care le poţi face în acest moment şi crezi că te pricepi la ele.

Să dăm câteva exemple:

  • Îmi place să citesc şi să scriu pe baza a ce citesc;
  • Îmi place online-ul, stau mult pe facebook şi pe alte reţele de socializare, citesc bloguri şi înţeleg cum funcţionează promovarea în online.
  • Am făcut facultate de IT şi ştiu programare.
  • Am spirit artistic şi îmi place să desenez.
  • Îmi place agricultura şi mă pricep să fac comerţ de legume sau fructe;
  • Îmi place să vând tot felul de lucruri şi să conving oameni să cumpere;
  • Mă pricep să editez poze şi să fotografiz;
  • şi multe altele la care te poţi pricepe.

Ok, dacă am pus pe foaie tot ce ştim să facem în acest moment, înseamnă că un pas important l-am îndeplinit deja.

Important într-o primă afacere este să porneşti de la cunoştinţele pe care le ai. Acele puţine sau multe cunoştinţe pe care eşti tu sigur că te poţi baza indiferent ce s-ar întâmpla.

Acum tot ce urmează este să te gândeşti la viitor şi la ce îţi place ţie să faci.

2. Care sunt pasiunile mele? Ce mi-ar plăcea să fac pe viitor?

Vă invităm să citiți continuarea AICI.

Luni, 23.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply