Cristian Radu, despre participarea Mangaliei la Târgul de Turism al României

0
661

mangalia-ttr-bucuresti-2015-claboo-media15

“Zilele acestea am fost prezent la Târgul de Turism al României, care se desfăşoară în perioada 12-15 martie la Complexul Expoziţional Romexpo, din Bucureşti. Alături de colegii de la Departamentul de Turism din Primărie, dar şi de mai mulţi hotelieri din staţiunile noastre, am încercat să promovăm un nou concept turistic, bazat pe avantajele care le oferă sudul litoralului, de la Mangalia până la Olimp.

Mulţi ar fi tentaţi să scoată în evidenţă doar neajunsurile din staţiuni, însă vă asigur că avem şi multe aspecte pozitive, pe care trebuie doar să ştim să le etalăm. Dar pentru asta ne trebuie, în primul rând, o doză mai mare de patriotism local.

Tocmai acest lucru am încercat să-l facem la Târg: să le arătăm potenţialilor turişti de ce au mai multe motive să-şi petreacă vacanţele la Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun sau Olimp. Mai multe spaţii verzi, plaje mai generoase, mai multă linişte şi posibilităţi pentru familiile cu copii, preţuri acceptabile. Sunt numai câteva dintre punctele noastre tari. Pentru cei care preferă divertismentul avem şi în acest an oferte bogate în materie de spectacole şi concerte live pe plajă.

De asemenea, am început modernizarea falezelor pe segmentele Mangalia-Saturn şi Jupiter-Neptun, obiectivul major fiind acela de a avea o felază pietonală pe toată distanţa de 9 km de la Mangalia la Olimp. În curând sper să înceapă lucrările şi la faleza din oraş, respectiv Aleea Teilor.

Să nu uităm de proiectul european prin care vom reabilita şi introduce în circuitul turistic zidurile vechii Cetăţii Callatis. Toate aceste lucruri le-am spus, personal, reprezentanţilor presei şi tuturor celor care au vizitat standul Mangaliei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nu pot să vă ascund însă că mulţi au adus în discuţie clădirile abandonate sau lăsate în paragină. Le-am explicat că este doar atributul Guvernului să găsească o soluţie în această problemă care afectează grav turismul estival de peste un deceniu. În afară de câteva amenzi aplicate proprietarilor, Primăria nu are cadrul legal să facă altceva.

De aceea, mă gândesc foarte serios să-mi iau un scăunel şi să stau în faţa biroului primului-ministru (oricare ar fi el), până când Executivul va găsi o soluţie prin care să scăpăm de aceste clădiri abandonate, care sunt în continuare o pată pe obrazul staţiunilor noastre.

Deocamdată, noi facem tot ce ne stă în putinţă pentru atragerea unui număr mai mare de turişti şi extinderea capetelor de sezon, prin crearea de evenimente şi diversificarea ofertelor hotelierilor”.

Sursa: https://www.facebook.com/cristian.radu.33

MangaliaNews.ro, Luni, 16.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply