Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost reţinut de DNA. Ce acuzaţii i se aduc

0
897

radu-mazare

Primarul Radu Mazăre a fost reţinut, luni seară, de procurorii anticorupţie, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Primarul municipiului Constanţa îşi va petrece noaptea în arest. Procurorii urmează să ceară arestarea sa pentru 30 de zile.

Potrivit unui comuniat al DNA, “în perioada 2006-2009, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ștefan atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat”.

DNA mai arată că “În perioada 2008-2014, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comercială, peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului.

În același timp între firma respectivă și instituția publică condusă de inculpatul Mazăre Radu Ștefan a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioane de euro.

Și în acest caz, mita a fost primită într-o manieră identică, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea respectivă și aceeași firmă controlată de cei doi inculpați”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, AICI. 17.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply