Adio încălzirii cu sobe de teracotă la Mangalia!

0
703

gaze la blocurile cu sobe mangalia

50 de scări de bloc din Mangalia, însumând 1.000 de apartamente, care sunt încălzite cu sobe de teracotă, vor fi racordate în acest an, pe banii Primăriei, la rețeaua de gaze.

Racordarea municipiului Mangalia la rețeaua națională de gaze naturale a adus nu doar condiţii civilizate de trai, ci şi economii în bugetul fiecărei familii şi în vistieria administraţiei locale, pentru că atât prețul de producție a gigacaloriei, cât și cel de facturare au scăzut foarte mult. Din nefericire, nu toți locuitorii Mangaliei beneficiază de această facilitate, pentru că, din cele 11.204 apartamente din municipiu, 1.000, situate în diverse zone ale orașului, nu sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

”În Mangalia sunt 50 de scări de bloc, însumând 1.000 de apartamente, care sunt încălzite cu sobe de teracotă”, a spus edilul Mangaliei. Pentru a veni în sprijinul locatarilor celor 50 de scări de bloc, Primăria Mangalia a început racordarea blocurilor cu sobe din localitate la reţeaua de gaze naturale. Primăria suportă costurile montării conductei de gaz pe casa scării până la ultimul etaj, iar locatarii vor plăti doar instalaţia interioară de încălzire.

”Lucrările au început cu o oarecare întârziere, întrucât era nevoie de toate avizele de la furnizorii de utilităţi. Conform informaţiilor obţinute de la societatea care derulează acest proiect, lucrările sunt în desfăşurare, urmând să se finalizeze până la jumătatea lunii martie. La această dată, se efectuează lucrări pe străzile Libertăţii, Mihai Viteazu, Muncitorului şi Oituz. Până acum, un număr de 17 lucrări au fost date spre execuţie, alte 17 sunt în stadiul de avizare, iar cinci sunt deja finalizate”, a spus Radu.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Sâmbătă, 31 ian.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply