Vești bune pentru sportul constănțean!

0
762

Constanța deschide lista Guvernului de construire a sălilor polivalente.

vestibunesportulconstantean

Așa arată, în prezent, terenul pe care va fi amplasată sala polivalentă din Constanța. Clădirea va avea o capacitate de 5.000 de locuri și este prima dintr-o serie de proiecte-tip dezvoltate de Guvern, ce urmează să fie realizate până în 2017.

Sala polivalentă din Constanța este prima din seria de centre multifuncționale pe care Guvernul, prin Compania Națională de Investiții, le va construi până în 2017. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Liviu Dragnea. Acesta și ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, au semnat un acord prin care MDRAP va investi 103 milioane de euro în realizarea a 52 de săli polivalente și baze sportive în următorii doi ani.

SALĂ DE 5.000 DE LOCURI

Edificiul va fi amplasat pe strada Badea Cârțan, în locul actualului stadion de rugby. Clădirea va avea capacitatea de 5.000 de locuri, de trei ori mai mult decât Sala Sporturilor din Constanța. Odată cu această construcție, tot în zona Badea Cârțan, va fi realizat și un bazin olimpic de înot, în locul celui actual, care se află în paragină de 25 de ani. Pentru ridicarea sălii polivalente din Constanța, Guvernul va investi 93 de milioane de lei, iar pentru bazinul de natație va fi alocată suma de 56 de milioane de lei.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a spus că proiectul sălii polivalente face parte dintr-un program-pilot ce presupune construirea unor asemenea obiective în mai multe orașe mari din România. „Am dezvoltat un proiect-tip pentru o sală multifuncţională de 5.000 de locuri, care poate fi implementat în toate orașele mari din România. Autorităţile locale din Constanța sunt primele care au finalizat procedurile şi au obţinut toate avizele, așa că prima sală polivalentă din această serie de proiecte va fi construită la malul mării”, a spus Dragnea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, in telegrafonline.ro, Joi, 22.01.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply