De ce sunt tot mai cautate școlile profesionale din România. “Se bat șapte pe un loc, ca la o facultate bună”

0
801

scolile profesionale din Romania

Școlile profesionale din România au luat-o pe calea cea bună, spun și părinții, si elevii.

Legea invatamantului a fost modificată, astfel incat programa sa fie impartita egal intre practica si cursuri teoretice. Absolventii vor fi mult mai bine pregatiti, pentru ca invata meserie in fabrici sau companii.

Pe Alexandru l-am intalnit acum doi ani, cand invata meseria de operator de masini pe comanda numerica. Face parte din prima generatie de la Scoala Profesionala Germana.

Alexandru Sageteanu, elev: “A fost o alegere a mea, notele imi permiteau sa raman si la un liceu teoretic.

Intre timp, Alex s-a convins ca a facut o alegere buna. Din vara, este angajat la o companie importanta din Brasov. S-a integrat foarte usor, pentru ca sistemul de invatamant profesional dual se bazeza in mare masura pe practica desfasurata chiar la viitorul angajat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alexandru Sageteanu, angajat: “Ma asteptam sa fim un pic luati peste picior, ca suntem noi si nu stim asa de multe, dar cand au vazut ca avem totusi o pregatire, a inceput sa se egalizeze respectul si a inceput si toti am inceput sa fim considerati egali.

La doar 20 de ani, Alex spune ca are un salariu bun care ii permite sa fie independent, sa nu le mai ceara bani parintilor.

Dupa modelul lui, si Catalina, din Vaslui, a venit la aceasta scoala, infiintata de mai multe companii care nu aveau forta de munca specializata.

Elevii beneficiaza de cazare, bursa de 400 de lei in fiecare luna, transport si o masa gratuita pe toata perioada practicii. Nu e de mirare ca anul trecut concurenta a fost acerba.

Ramona Titeiu, directorul Scolii Profesionale Germane Kronstadt: “Am oferit la scolarizare doua clase, pentru clasa a 9-a, si batalia a fost atat de mare incat am fost nevoiti sa cerem suplimentare de locuri. Erau pe un loc 7, ca la o facultate foarte buna.

Continuarea, AICI.

16.01.2015.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply