Povestea femeii de afaceri care vrea să introducă o nouă materie în școli – Interviu

0
813

amalia_sterescu

O femeie de afaceri din România vrea să introducă vorbitul în public ca materie în scoli, pentru ca tinerii să deprindă din timp o abilitate care i-ar ajuta în viitor.

Amalia Sterescu are o experienta de mai bine de 16 ani in mediul corporatist, ocupand functii importante in companii precum Oracle si Vodafone. Insa acum conduce o afacere care are ca scop promovarea vorbitului in public (public speaking).

Ea sustine ca la inceput nu a fost vorba de pasiune, ci de o mare nevoie, avand in vedere natura locurilor de munca pe care le-a ocupat. Vazand insa cat de bine pregatiti sunt strainii in acest domeniu, ea s-a gandit ca public speaking-ul ar fi de mare ajutor si romanilor.

Si asa s-a nascut Public Speaking School. Iar acum Amalia Sterescu are un proiect indraznet: sa faca din vorbitul in public o materie pe care elevii sa o studieze la scoala.

Vreti sa introduceti public speaking-ul in scoli. Cu ce ar ajuta copiii si adolescentii arta oratoriei?

In experienta mea de pana acum si in intalnirile de business din afara Romaniei observam naturaletea si dexteritatea cu care interlocutorii mei isi exprimau ideile, proiectele, usurinta cu care sustin prezentarea unui concept sau a unui speech motivational. M-am intrebat oare de ce noi, romanii, nu avem o astfel de pregatire ca sa generam impact atunci cand sustinem un discurs. Am dedus ca solutia sta in educatie – formarea timpurie pe public speaking.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din aceste motive imi doresc ca orice copil din scolile din Romania sa aiba curajul sa iasa in fata clasei sau in fata unui grup de lucru ori a unei comisii de examinare si sa-si exprime cu claritate si curaj ideile – pentru ca s-au pregatit in public speaking si au inteles ca, inainte de spaima, exista pregatire si exista o metoda de a-si invinge temerile.

Imi doresc ca fiecare profesor din tara aceasta sa inteleaga cat de important e sa nu umilesti un copil ce iese in fata clasei, deoarece asta ii va crea o spaima de public speaking si o bariera de comunicare greu de reparat ulterior.

Este foarte important ca in procesul de formare si educare a liceenilor sa se dezvolte si aceste abilitati de comunicare a unui mesaj, sa invete cum sa se prezinte pe ei, pasiunile si activitatile sau proiectele lor. Iar din aceste motive consider ca un curs optional de public speaking este util si fezabil.

Ati facut demersuri in acest sens la Ministerul Educatiei? In ce stadiu se afla solicitarea dvs?

Continuarea, AICI.

13.01.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply