Ce ne aşteaptă în 2015?

0
687

ceneasteaptain2015

Curierul Național: Pe ultima sută de metri, guvernanţii au scos o serie de acte normative care vor pune la zid afacerile mici, obligând întreprinzătorii să facă niște cheltuieli uriaşe.

Toţi comercianţii sunt obligaţi să plătească între 880 şi 2.000 lei pe noi case de marcat şi softuri, pentru a informa instant Fiscul asupra tuturor tranzacţiilor.

Pe lângă aceste costuri, începând de anul viitor toate firmele vor trebui să plătească şi evaluatorii de risc pentru a-şi „securiza” afacerile.

Anul 2015 se anunţă a fi unul destul de dificil pentru mediul de afaceri, în ciuda tuturor asigu­rărilor date de guvernanţi. Pe ultima sută de metri, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a elaborat un proiect de ordonanţă care poate pune pe butuci micile afa­ceri, comercianţii fiind obligaţi să suporte cheltuieli uriaşe pentru aplicarea acestuia.

Pe lângă noile case de marcat (echipate cu jurnal electronic şi conectate, prin intermediul unui soft, la sistemul de supraveghere şi monitorizare al ANAF), ale căror preţuri pot varia între 880 şi 2.000 lei, comercianţii vor trebui să achite şi costurile aferente anali­zei de risc efectuate de evaluatorii specializaţi şi acreditaţi de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi să şi aplice recomandările acestora.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Şi chetuielile nu sunt deloc mici, având în vedere că, în prezent, o casă de marcat electronică fiscală dotată cu rolă jurnal pe suport de hârtie costă între 580 şi 1.000 lei, iar programul de gestiune aferent între 300 şi 1.000 lei…

În ceea ce priveşte costurile pentru analiza de risc la securitate fizică, deşi acestea nu sunt cuprinse într-un anumit barem, evaluatorii de risc la securitate fi­zică au declarat pentru Curierul Naţional că acestea nu pot fi mai mici de 100 euro, preţul variind în funcţie de spaţiu, numărul de locaţii ce trebuie evaluate, distanţa la care trebuie să se deplaseze evaluatorii, numărul de zile necesar evaluării etc.

Şi asta nu-i tot. Teoretic, începând de la 1 ianuarie 2015, toţi medicii de familie vor trebuie să-şi achiziţioneze cititoare de carduri de sănătate, ale căror costuri sunt în medie de 200 lei…

Continuarea, AICI.

Luni, 8 dec.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply