VOTEAZĂ ÎN CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ! Ce prevăd programele politice ale lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis

0
613
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. “Marea unire a românilor” sau “România lucrului bine făcut”? Acestea sunt cele două programe politice pe care le propun românilor cei doi candidaţi la preşedinţie – Victor Ponta şi Klaus Iohannis – care au rămas în cursa pentru Cotroceni.

ponta-iohannis

ROLUL PREŞEDINTELUI

ÎN VIZIUNEA LUI KLAUS IOHANNIS:

Scoaterea instituției prezidențiale din arena conflictelor politice.

Un președinte care pune cetățeanul înaintea statului.

Președintele trebuie să fie garantul principiului potrivit căruia cetățeanul va sta mereu înaintea statului, iar instituțiile statului servesc și respectă cetățeanul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un președinte echilibrat, mediator și integrator, dar ferm.

Prima obligaţie a Preşedintelui României este aceea de a asigura funcţionarea eficientă și integrată a instituţiilor statului.

Un președinte model de comportament public.

Redescoperirea sentimentului de demnitate națională.

Un președinte promotor și garant al statului de drept.

Punerea în practică a tuturor angajamentelor internaționale ale României în materie de stat de drept, în spiritul și litera lor. Aceste angajamente le punem în practică nu pentru că ne forțează cineva, ci pentru că demnitatea ne cere să ne respectăm cuvântul dat.

ÎN VIZIUNEA LUI VICTOR PONTA:

Ambiţia mea este să aducem o schimbare autentică, una în care scandalul şi războiul politic să nu îşi mai facă loc la vârful statului.De aceea, cred că primul pas după 16 noiembrie este să oprim scandalul, să punem capăt stării de conflict din societatea noastră, să pacificăm România şi să orientăm toate resursele pe care le avem spre construcţie, spre dezvoltare, spre bunăstare. Nu transferăm lupta politică în societate.

Nu facem din lupta politică un scop în sine. Lupta politică are sens şi utilitate câtă vreme duce la identificarea celor mai bune şi mai sprijinite soluţii de dezvoltare pentru România.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. LIVE BLOG. EXIT-POLL. Procentele pe care le-au obținut candidații

Rolul președintelui de mediator între stat și societate și între instituții și cetățeni va presupune inițierea unui sistem de promovare a formelor de cooperare pentru degajarea consensului și stabilirea interesului general.

Construcţia unei comunităţi politice democratice prin stimularea dialogului cu societatea.

SOCIETATEA – TINERII – PENSIILE

ÎN VIZIUNEA LUI KLAUS IOHANNIS

Voi încuraja dezbaterea cu privire la introducerea unui sistem de pensii ocupaţionale și a unui sistem de asigurări sociale pentru activităţi ocazionale. Susţin introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale, prin statutul profesional şi/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, bazat pe contribuția asiguratului și a angajatorului, inclusiv a statului, acolo unde angajatorul este statul.

La fel ca și în cazul celorlalte mari sisteme publice, precum educația și sănătatea, problema sistemului de pensii trebuie abordată pe termen lung.

ÎN VIZIUNEA LUI VICTOR PONTA:

Strategie naţională de luptă împotriva sărăciei

– Stil de guvernare în care se menţine un echilibru între creşterea economică şi reparaţiile sociale (ultimii 2 ani au demonstrat că reducerea sărăciei se poate face în paralel cu creşterea economică)

– Întărirea politicii de coeziune (de stimulare a recuperării decalajelor de dezvoltare dintre regiuni), prin fonduri europene

– Continuarea politicilor guvernamentale de indexare a pensiilor şi salariilor, de creştere a salariului minim şi de întărire a politicilor sociale

– Punerea în aplicare a obiectivelor Agendei România în Europa 2020 (în special cele privind politicile sociale – educaţie, cercetare, inovaţie).

HARTA VOTULUI. O țară, două Românii

Acţiunea statului şi a societăţii civile organizate în vederea sprijinirii categoriilor vulnerabile vizează asigurarea de condiţii şi şanse egale în societate.

Singurele care trebuie să conteze în parcursul profesional al fiecăruia sunt valoarea, munca şi meritele personale.

În Guvern şi în celelalte instituţii publice trebuie să-şi găsească loc tinerii absolvenţi, oamenii care au valoare şi care vor să schimbe ţara în care trăiesc.

Crearea de noi locuri de muncă pentru tineri (scădere şomaj în zona tinerilor; stimulare angajare – plan naţional de angajare tineri)

REPERELE ACESTUI OBIECTIV:

– Atragerea în sistemul public a cât mai multor tehnocraţi, din noile generaţii, oameni de succes în domeniile lor, pentru a contribui la reformele necesare unei Românii Puternice

– Depolitizarea administraţiei publice

– Preluarea de către Stat a unui rol activ în integrarea pe piaţa muncii a vârfurilor generate de sistemul de educaţie (astfel încât statul să devină prima opţiune de angajare pentru cei mai buni absolvenţi ai sistemului public de educaţie).

Şansele economice de care se bucură România trebuie direcţionate în mod special către zonele şi categoriile profund afectate de sărăcie, pentru a le ridica nivelul de trai.

Dezvoltarea economică nu este un scop în sine; ea este indispensabilă României, dar trebuie pusă în slujba şi în beneficiul cetăţenilor.

Astfel, creşterea economică trebuie direcţionată, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, spre reducerea diferenţelor dintre cei bogaţi şi cei săraci şi creşterea nivelului de trai pentru toţi.

DEMOGRAFIA

ÎN VIZIUNEA LUI KLAUS IOHANNIS:

Citiți continuarea pe digi24.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply