Alegeri prezidenţiale 2014. Peste 18 milioane de cetăţeni sunt aşteptaţi la urne. Cum votăm

0
693

Alegeri prezidenţiale 2014

Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, duminică, pentru alegerea preşedintelui pentru un mandat de cinci ani, dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursă.

Toţi cetăţenii români care au împlinit 18 ani pot vota pentru candidatul preferat începând cu ora 7:00 până la ora 21:00.

Trebuie să aibă la ei un act de identitate valabil în ziua alegerilor: buletin, pasaport sau carnet de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Cei care nu vor fi în localitatea de domiciliu trebuie să ştie că pot vota la orice secţie de votare. Cu o singură condiţie: să declare pe propria răspundere că nu şi-au exercitat dreptul de vot în altă parte.

Urnele speciale de vot vor funcţiona doar în România, nu şi pentru alegătorii din străinătate. O echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare, însoţită de reprezentanţii MAI, se va deplasa cu urna specială la adresa solicitată.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alegatorii trebuie să ştampileze o singură dată, în patrulaterul cu numele candidatului pe care îl doresc. Dacă ştampila este în afara spaţiului sau în mai multe patrulatere, buletinul va fi anulat.

La nivelul întregii ţări sunt organizate 18.550 de secţii de votare iar dintre acestea peste 1.200 (1.245) doar în Bucuresti. Pentru cetăţenii români aflaţi în afara graniţelor sunt pregătite aproape 300 de secţii (294).

Mai mult, AICI. 02 nov.2014. 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply