Învins de sistem, un tânăr care a îndrăznit să îşi ia viaţa în propriile mâini îşi ia adio de la România: „Plec până nu îmi pierd minţile”!

0
794

“Nu mai merge. Tot am încercat, am crezut că pot, dar am obosit. Vreau să ne despărţim. Eşti o ţară minunată şi sunt convins că într-o zi vei face un alt cetăţean foarte fericit. Dar, eu trebuie să plec, până nu îmi pierd minţile. Acum, la sfârşit, îmi e greu să spun dacă te-am iubit vreodată”. Este un fragment dintr-o postare pe care sute de români au citit-o în această dimineaţă pe cea mai populară reţea de socializare.

Stefan Moisanu

 

Foto: Stefan Moisanu / Facebook.

În plină campanie electorală, postarea lui Ştefan Moişanu, un necunoscut pentru milioanele de români cu cont pe Facebook, s-a viralizat devenind un manifest în care toţi cei care trăiesc dezamăgirea faţă de sistem, faţă de stat, de politicieni, de interese se regăsesc. La fel cum se regăsesc în vorbele sale toţi cei care au trăit cel puţin odată umilinţa în faţa vreunui ghişeu al unei autorităţi, au încercat să îşi dezvolte o afacere, să ia un împrumut, ori să câştige o licitaţie sau un proiect “pe bune”.

După un şir lung de nemulţumiri, dupa zeci de taxe şi de biruri pe care le-a plătit la stat în cei 12 ani de când lucrează pe cont propriu pentru firmele şi cei 121 de angajaţi ai săi, Moişanu a decis să plece din România. Şi şi-a explicat gestul într-o postare pe blogul pe care scrie. De doar o lună de zile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Inginer, absolvent al Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare la Iaşi, cu un master în Administrarea Afacerilor, Moişanu are 33 de ani şi reprezintă a treia generaţie de ingineri din familie. Lucrează din facultate, iar prima firmă a avut-o în anul I. “În toată perioada asta am făcut tot ce m-a dus capul, pentru că mă consider un inginer bun, sunt la a treia generaţie de ingineri, şi asta m-am priceput să fac. Să pun cap la cap lucruri, să găsesc soluţii pentru anumite probleme, într-o manieră eficientă. Nu să vinzi cutii pe care le imporţi din afară, ci să creezi ceva aici, să ai un aport de valoare adaugată mare”, spune pentru gândul Ştefan Moişanu.

Unde pleacă? Fizic, nicăieri, spune. “Nu este vorba de plecat efectiv, ci de mutat interesele şi munca în altă parte, unde este mai eficientă. Nu are legătură cu plecarea mea fizică şi oricum nu va fi Europa sau Statele Unite”, afirmă Ştefan Moişanu când este întrebat despre planurile sale. Expertiza şi afacerile pe care le are în zona IT, dar şi în ceea ce numeşte “zona inginerească”, le va muta în zona Orientulului Mijlociu: “Sunt mai multe perspective, tatonari încununate cu succes, le-aş spune”.

Moişanu a făcut parte din echipa care a proiectat şi, ulterior, a dezvoltat şi realizat prin firma sa, soluţiile hardware care au permis monitorizarea staţiilor de transformare: “Tot ce înseamnă curent electric în regiunea Moldova a fost monitorizat prin echipamentele montate, proiectate şi făcute de noi”.

Acum, firma lui Moişanu a realizat proiectarea pentru sistemul de ticketing de la Cluj în noul sistem de transport în comun. Unul modernizat cu carduri, cu abonamente digitale ce permit posibilitatea de a plăti prin telefon, un sistem cuplat cu sistemul de parcări şi cu managementul de trafic. “Noi suntem proiectantul unic, iar proiectul se implementează în această perioadă”, mai spune acesta pentru gândul.

Ştefan Moişanu nu este membru al niciunui partid politic şi susţine că nici nu a fost. În 2003 şi-a înfiinţat prima firmă şi spune despre sine că, de atunci, este “un soi de antreprenor în serie”. PostareaIt’s not you, it’s me a fost publicată de Moişanu pe blogul său.

Vă prezentăm integral postarea sa, una “terapeutică”, după cum a calificat-o cu umor. “Scriu terapeutic şi îmi face bine. Iar după zile precum cea de ieri, te simţi uşor eliberat”:

Continuarea, aici:

http://www.gandul.info/stiri/invins-de-sistem-un-tanar-care-a-indraznit-sa-isi-ia-viata-in-propriile-maini-isi-ia-adio-de-la-romania-plec-pana-nu-imi-pierd-mintile-13371645


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply