Consiliul Local Mangalia, sub controlul lui Zanfir Iorguş. Reacţia primarului Cristian Radu, devastatoare

0
668

radu cristian_mangalia

REPLICA: Începând de marţi, grupul consilierilor PSD de la Mangalia numără 13 membri. La o zi după ce toţi cei 6 consilieri de la PDL s-au înscris la PSD, ieri a venit şi rândul lui Dragoş Bociog (PPDD) să facă pasul în barca social-democraţilor. Reamintim că, marţi, PSD a organizat o conferinţă de presă în sudul litoralului, pentru a anunţa, oficial, că Organizaţia Mangalia are un nou preşedinte: Zanfir Iorguş (fost lider PDL). Alături de Iorguş au părăsit PDL-ul şi 6 consilieri locali. În condiţiile date, PSD are majoritate în Consiliul Local Mangalia: are 13 consilieri, în timp ce PNL are 3, iar PPDD, PRM şi PC – câte unul.

Vestea că mai mulţi aleşi locali au plecat la PSD, sub conducerea fostului priumar Zanfir Iorguş, nu îl surprinde pe actualul edil, Cristian Radu. Situaţia nu este una confortabilă, dar, susţine Radu: „Eu am colaborat bine cu aleşii locali de la PSD, poate mai puţin bine cu cei de la PDL, care au trecut acum la PSD, dar asta din vina lui Zanfir Iorguş, care îi coordonează. eu sper că, în continuare, consilierii vor fi în slujba cetăţeanului ca şi până acum”. „Nu contează că pleacă dintr-un partid în altul. E problema lor. Eu sunt primar, nu politician. Voi vedea la prima şedinţă a consiliului ce vor face, la fel vor vedea şi cetăţenii”, a mai precizat Cristian Radu.

Edilul nu a putut însă să nu comenteze că, dincolo de speranţa că aleşii locali vor continua să lucreze în slujba cetăţenilor, gestul lor de a pleca dintr-un partid într-altul „arată o lipsă de valoare”.

„Prin acest gest, ei demonstrează o lipsă de valoare. Nu îşi apreciază electoratul, se duc după un individ, Zanfir Iorguş, pe care ei îl văd ca pe o icoană. Mie îmi este ruşine că Iorguş a condus oraşul, a distrus Mangalia, a vândut terenuri în Pădurea Comorova, iar acest dosar este de mai mult timp la DNA, structura centrală. Acum doi an, acum un an, au venit oameni să spună că au fost păcăliţi de acest individ, să cumpere, iar apoi au aflat că nu pot construi în pădure. Cereau să facă schimb de terenuri, să le dăm în altă parte, că au fost păcăliţi. Le-am spus că, dacă vor să îşi recupereze prejudiciul, să se adreseze în instanţă. Nu au făcut-o, acum întrebarea este: de ce? Ce trebuie să îţi mai facă un om ca tu să nu îl mai urmezi, aşa cum se întâmplă în situaţia de faţă?”, a declarat Cristian Radu.

Primarul a mai precizat că putea să se înscrie şi el într-un partid, fiindcă oferte au fost, dar că nu era corect faţă de cetăţeni: „Cum mă mai uitam eu în ochii alegătorilor?”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alexandra ANTON.

Mai mult, în replicaonline.ro, Miercuri, 8 oct.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply