Un nou mesaj al primarului Radu Cristian către cetățenii Mangaliei FOTO/VIDEO

0
733

În această după-amiază, (vineri, 19 sept.) alături de câțiva colegi din Primărie, am vizitat mai multe zone din oraș, am stat de vorbă cu oamenii despre problemele fiecărei străzi și am notat sesizările, propunerile și criticile constructive ale cetățenilor.

vizita-primar-mangalia-1

Printre cei cu care ne-am întâlnit au fost și locuitorii blocurilor cu sobe. Pentru ei chiar am avut o veste bună, dat fiind faptul că în urmă cu trei zile, CL a votat proiectul pe care l-am inițiat încă din primăvară, cu scopul racordării blocurilor cu sobe la reţeaua de gaze naturale. Prin urmare, i-am informat pe locatarii blocurilor cu sobe de pe strada Oituz, despre modul și timpul în care vor avea conducta de gaz funcțională, la ei în bloc. Municipalitatea va suporta costurile lucrărilor de la conducta din stradă până la contorul de pe casa scării și sperăm ca acest aspect să fie rezolvat cât mai curând posibil.

vizita-primar-mangalia-2

Le-am spus oamenilor și repet aici faptul că vom face toate demersurile legale pentru ca avizele de care vor avea nevoie pentru branșarea individuală să fie eliberate în timp util.

Pe lângă subiectul racordării la rețeaua de gaze naturale, am mai discutat cu locuitorii orașului despre situația veșnicilor câini comunitari, despre spațiile verzi, drumuri și trotuare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

vizita-primar-mangalia-3

Unii mi-au spus că în unele zone se observă că nu mai sunt așa mulți câini, însă știm cu toții că mai avem mult de lucrat la acest subiect, până când orașul nostru va fi unul sigur, din acest punct de vedere.

În privința reamenajării spațiilor verzi și eliminării vegetației uscate sau inestetice, le-am explicat oamenilor că se montează hidranți pentru ca noile spații verzi să fie îngrijite corespunzător.

vizita-primar-mangalia-4

O altă problemă luată în discuție a fost cea a garajelor. Oamenii au înțeles faptul că aceste anexe ar trebui modernizate, reamenajate și utilizate conform destinației, nu în alte scopuri (cum ar fi bucătărie de vară, spațiu de depozitare pentru orice altceva, mai puțin autovehicule). Există unii proprietari de garaje care își țin mașinile pe trotuar, dar și altii care nu au mașină, dar dețin garaj. Ori acest lucru nu este corect față de cei care nu au unde să își țină autoturismul.

vizita-primar-mangalia-5

În discuțiile cu oamenii, am reiterat ideea că proprietarii care își lasă terenurile neîngrijite, pline de gunoaie și buruieni, vor fi aspru amendați, la fel și cei care lasă clădirile în paragină.

vizita-primar-mangalia-6

Pe viitor, ne dorim ca și în zona Oituz să amenajăm o piață, o stație de autobuz și microbuz, dar și să reabilităm trotuarele. Toate acestea, pentru a spori confortul locuitorilor din zonă și pentru a le înlesni accesul către alte cartiere ale orașului. Pentru a realiza toate aceste lucruri, avem nevoie de timp și chiar dacă unele măsuri sunt nepopulare, rezultalele vor fi cu siguranță unele pozitive.

Vă mulțumesc și vă doresc un sfârșit de săptămână cât mai plăcut.

UPDATE – Video (Mangalia.Tv – Youtube):

Surse: Fb., 20.09.2014 si Youtube.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply