O treime din plajă trebuie lăsată liberă pentru cearşafuri!

2
852

Ultimatum. În 7 zile urmează amenzi și lacăt pe afaceri.

otreimedinplaja

Șeful ANPC, Marius Dunca, a arătat că panoul din imagine trebuie neapărat luat, întrucât contravine actualei legislații (Ordinul 1204 din 26 martie 2010).

Șapte zile, atât au la dispoziție administratorii plajelor să respecte legea. Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, prezent la Eforie Nord, într-o acțiune de control, i-a avertizat pe cei care au în administrare plajele că o treime din suprafața acestora, inclusiv în zona țărmului, trebuie lăsată liberă pentru turiștii care nu vor să închirieze șezlong și doresc să stea pe cearșaf, în caz contrar urmând să le fie ridicată autorizația. Verificările au venit în urma numeroaselor reclamații ale turiștilor care s-au plâns că vor să facă plajă direct pe cearșaf sau pe prosop și că nu sunt lăsați să stea în apropierea apei.

“Avem foarte multe sesizări din partea consumatorilor care vin la plajă cu cearșaful sau cu prosopul și sunt șezlonguri foarte multe, iar ei nu au unde sta. Operatorii economici nu respectă legea. Trebuie să asigure 30% cu deschidere la mare în partea stângă, în partea dreaptă, unde doresc, acces pentru consumatorii care vor să vină să facă plajă cu prosopul. Acum ei sunt ținuți spre ieșire și nu este în regulă. Au termen pe tot litoralul șapte zile, toți operatorii economici care au în administrare plajele trebuie să se pună în legalitate”, a declarat șeful ANPC. În caz contrar, ANPC a anunțat că va face o sesizare la Ministerul Dezvoltării, pentru că este un ordin al lor, și atunci ei pot ridica autorizația.

”Noi oprim doar prestarea acestor servicii”, a declarat Marius Dunca, la finalul controlului din Eforie Nord. Atunci când turiștii i-au observat pe plajă pe inspectorii Protecției Consumatorului, au început, din nou, să se plângă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“În fiecare an se întâmplă așa ceva. Până acum unde ați fost? Pe fiecare plajă este așa. Nu ai unde să te așezi dacă vrei să stai pe prosop. Iar șezlongurile se închiriază cu 15 lei pe zi, fără bon, fără nimic”, a spus, nemulțumit, turistul. “Eu sunt de trei luni și încerc să le pun în legalitate”, i-a răspuns Marius Dunca, promițând că săptămâna viitoare va reveni pe litoral pentru a vedea dacă operatorii de plajă respectă legea.

O altă turistă a reclamat șefului ANPC că ea a dorit să stea lângă apa mării pe un prosop, însă a fost avertizată că dacă nu pleacă de acolo va fi luată cu forța, pe motiv că plaja este privată și că acolo au voie să stea doar turișii care aleg șezlongurile. Mai mult, pentru intimidare, unii administratori de plajă au pus panouri prin care atenționează turiștii că zona este pentru cei care fac plajă pe șezlonguri și, cu alte cuvinte, unde-i lege nu-i tocmeală. Marius Dunca a subliniat că acel panou, care contravine legii în vigoare, trebuie să fie imediat luat, pentru a respecta Ordinul 1204 din 26 martie 2010.

Mai mult, pe  http://www.telegrafonline.ro/1405371600/articol/273517/o_treime_din_plaja_trebuie_lasata_libera_pentru_cearsafuri.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. Sefii din turism se schimba, plajele raman la muschii celor care le-au inchiriat. Cei care profita sunt turcii, bulgarii, grecii si, de la anul, rusii, cu proaspata Crimeee.

  2. Ce bine ar fi daca cei care au inchiriat plajele ar respecta legea. Dar ei nu dau nici 2 bani pe lege sau pe turisti. In mamaia si-au intins sezlongurile chiar si pe drumul de acces.

Leave a Reply