Mangalia, măturată de o furtună violentă

1
789

furtuna-violenta-mangalia

O furtună violentă de numai 20 de minute a făcut ravagii în zona Mangalia: copaci smulşi din rădăcini, maşini avariate, acoperişuri de case luate pe sus, geamuri sparte, linii de joasă tensiune rupte și drumuri blocate.

O furtună deosebit de violentă a lovit, vineri seara, sud-estul judeţului Constanța. În mai puţin de jumătate de oră, la Mangalia și în stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Saturn și Venus, vântul puternic şi ploile abundente au făcut ravagii. Copaci smulşi din rădăcini, maşini avariate, acoperişuri de case luate pe sus şi aruncate cât colo, geamuri sparte, linii de joasă tensiune rupte și drumuri blocate. Asta a lăsat în urmă un vânt de intensitate foarte mare, însoțit de o ploaie abundentă, care nu s-a manifestat mai mult de 20 de minute.

Din evaluările parţiale, în zona Mangalia, vântul a luat pe sus două acoperişuri de case şi a smuls din rădăcini numeroşi copaci și semne de circulație. În cădere, pomii au avariat şi distrus cel puţin zece maşini și au spart geamurile mai multor case. În plus, câteva case din cartierul Coloniști au rămas fără curent electric, iar alte câteva beciuri au fost inundate.

”Nu am mai văzut așa ceva în Mangalia. Este un dezastru. Am convocat Comitetul local pentru situații de urgență. Am mai primit ajutorul pompierilor și firmei de salubritate Polaris SA”, a spus primarul Mangaliei, Cristian Radu. El a adăugat că o evaluare a pagubelor va fi făcută în zilele următoare.

Mai mult, în telegrafonline.ro, 12.07.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Nu a fost furtuna, ci dezvoltarea unei supercelule, sau, pe intelesul tuturor, o tornada. F1 spre F2. De la Albesti s-au vazut cele trei palnii ale vortexului care ne-a devastat orasul. Nu se vrea a se discuta despre fenomen, discutia implicand o serie de iraspunsuri la intrebarea ,,de ce nu am fost avertizati” ?! Vantul a depasit viteza de 120 km pe ora, a fost circular constant si intreg fenomenul a avut o deplasare orizontala rapida. Ca repere: cand crengile copacilor se rup, vantul are in jur de 70 lm ora. La 90 km, tiglele de pe casa se desprind. La peste 100 km pe ora, acoperisurile se desprind iar copacii sant smulsi din radacina. La peste 120 km/h, copacii sant descojiti. Atentie, forta vantului nu creste aritmetic cu viteza vantului, ci geometric. Felicitari constructorilor caselor noastre, fiindca daca acestea erau de genul celor din Marea America, acum ne plangeam mortii si toata zona ar fi aratat ca dupa un atac nuclear. Asa, s-au spart cateva geamuri, am avut doi raniti, cativa zgariati si ceva acoperisuri pe care aghiuta le-a facut zmee. Despre locatiile de pe plaja…, asa le confectioneaza americanii! Trei scanduri, zece cuie, ceva sfoara si sindrila. Masinile se repara. Bine ca nu am avut victime in stare grava sau, Doamne fereste, decese! Capul sus! Trebuie sa o luam de fiecare data de la un inceput. Ăsta ne este destinul!

Leave a Reply